Hamarosan az egész kiadvány színes lesz

2021.01.15. 14:30

30 éves a Napló

Idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját Bordány önkormányzati kiadványa, a Bordányi Napló.

Munkatársunktól

20210114 Bordány 30 éves a Bordányi Napló önkormányzati újság képen: Sólyáné Sárközi Ágnes egykori munkatárs és Börcsök Roland jelenlegi főszerkesztő fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Fotó: Kuklis István

Sólyáné Sárközi Ágnes pedagógus a kezdetektől fogva húsz éven át dolgozott a lapnál, melynek jelenlegi főszerkesztője a Faluház és Könyvtár igazgatója, Börcsök Roland. Ágnest 1991-ben kérte fel a polgármester, Balogh Ferenc, hogy legyen az akkor induló Bordányi Napló egyik szerkesztője és újságírója.

– Nagy kihívásnak éreztem a feladatot a pedagógusi munkám mellett, és lelkesen vetettem bele magam az előkészületekbe. Csongrád megyében akkor indultak a települési helyi lapok. Az információért sokat kellett menni. Sokat tanultam és sok emberrel ismerkedtem meg abban az időben. Többek között Magyariné Rozival, aki összefogta az induló lapok szerkesztőit, biztatta, bátorította, és sok hasznos információval ellátta őket – mesélte.

Sólyáné Sárközi Ágnes, a 30 éves Bordányi Napló egykori és Börcsök Roland, a jelenlegi főszerkesztője. Fotó: Kuklis István

Érdekesség, hogy a jelenlegi szerkesztőt, Rolandot is tanította az általános iskolában elődje, a korábbi szerkesztő. A faluház vezetője elmondta, a lap folyamatosan fejlődött, most komoly megújulás előtt állnak, mert először csak az első ív – az első és utolsó két oldal – lett színes, majd január 29-től az egész lapot színesben olvashatják a bordányiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában