Pitvaros címere gyöngyből

2021.01.17. 14:53

Tízezer alkotóelemből és 40 árnyalatból áll a gyöngycímer

Több tízezer gyöngyből készítette el Pitvaros címerét Nagy Gabriella, az önkormányzat közfoglalkoztatási menedzsere. A címer Radó Tibor pol­­gármester irodáját díszíti.

Kovács Erika

Nagy Gabriella bő negyven órát dolgozott a települési címeren, több tíz­ezer alkotóelemből, 40 árnyalatból állt össze a kép. Fotó: Kovács Erika

– Kínából rendeltem meg a gyöngyöket. Mellékeltem a címer fotóját és azt is, hogy mekkora méretű képet szeretnék készíteni. Ott számolták ki, hogy nagyjából mennyi gyöngyre lesz szükség.

Az aprócska gyöngyöket Gabriella egyesével, egy spe­ciális tollal ragasztotta a he­lyükre.

– A háttér fehér színű gyöngyből készült. Az nem volt nehéz, pikkpakk haladt. A minta különböző árnyalatai azonban feladták a leckét. Ha messziről nézi valaki, lehet, hogy úgy tűnik, csupán néhány színből áll az alkotás. Valójában azonban csak sárgából ötféle kellett, minden színt figyelembe véve pedig összesen 40 árnyalat.

Nagy Gabriella bő negyven órát dolgozott a települési címeren, több tíz­ezer alkotóelemből, 40 árnyalatból állt össze a kép.
Fotó: Kovács Erika

A gyöngycímer elkészítése 5 hétvégét vett igénybe. Gabriella alkalmanként 6-7 órát foglalkozott vele.

Nagy Gabriellának néhány éve vált hobbijává a gyöngyragasztás, ma már fotó alapján arcképeket is készít. Az még nehezebb, mint más kép kirakása. A gyöngy arcképek teljesen felismerhetőek, fénykép hatásúak. Gabriella családtagjait, ismerőseit lepi meg a különleges művekkel.

– Ez a kézműves elfoglaltság megnyugtat, kikapcsol, örömet okoz. Számomra egyáltalán nem monoton vagy unalmas ez az alkotói folyamat. Épp most gondoltam rá, hogy kellene már megint egy új témát találni – mondta az alkotó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában