Közös képzésen vesznek részt

2021.02.01. 15:12

Hiányszakmákat tanulnak a diákok

A szegedi Gál Ferenc Egyetem és a KÉSZ Csoport közös szakképzési programjában az elmúlt három évben 105 diák kapott lehetőséget építőipari hiányszakmákat tanulni. Idén végez az első 12 tanuló, akiknek hosszú távú szakmai támogatást, és álláslehetőséget is kínálnának a képzés szervezői.

Kovács András

Idén fejezi be tanulmányait annak a szakképzési programnak az első évfolyama, amelyet a Gál Ferenc Egyetem technikumának szegedi tagintézménye és az építőipar meghatározó szereplője, a KÉSZ Csoport indított. A három éve indult szegedi képzésre jelentkezők egyebek között olyan hazai, építőipari hiányszakmákat tanulhatnak, mint az épületgépész technikus, hegesztő, villanyszerelő, épület- és szerkezetlakatos, hűtő- és szellőzésrendszer-szerelő, víz- és csatornarendszer-szerelő, központifűtés- és gázhálózat-szerelő, valamint szerkezetépítő.

A gyakorlatorientált ingyenes szakmai képzésre általános iskolát végzett diákok, valamint felnőttek is jelentkezhetnek. Az oktatás alatt valós szaktudást szerezhetnek a tanulók, hiszen már a tanulmányaik alatt különböző projektekben vehetnek részt. A KÉSZ Csoport szakmai felügyeletével a legmodernebb környezetben, profi szakemberek támogatásával ismerhetik meg választott szakmájuk fortélyait a diákok. A képzés résztvevői munkalehetőséget is kaphatnak majd a cégcsoport szegedi üzemeiben, kecskeméti acélszerkezetgyárában vagy az országszerte zajló építkezéseken.

– Mindig is kiemelten fontos volt a fiatalabb generációk szakmai támogatása, ezért folyamatosan kerestük az oktatási intézményekkel a kapcsolódási pontokat, lehetőségeket. Az építőiparban jelenleg számos hiányszakma van, az egyetemmel indított képzésünk ezeken a területeken is segít az utánpótlás képzésében. Büszkék vagyunk rá, hogy a program valóban gyakorlatorientált, a végén valós tudással rendelkező fiatal szakemberek léphetnek majd ki a munkaerőpiacra

– mondta Vida Tamás, a KÉSZ Csoport vezérigazgatója.

Bíró Gyula, a Gál Ferenc Egyetem képzésfejlesztési igazgatója azt hangsúlyozta, a szakképzési program első végzős évfolyama az indulási létszámmal, 12 fiatallal fejezi be a képzést. – Ez siker, hiszen ritka, hogy lemorzsolódás nélkül végez egy osztály a szakképzési keretek között – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában