Keményen dolgoznak a sikerekért

2021.02.21. 20:30

A világbajnokságra készül Bartók Laura és Kosztolányi Elek – Galéria

Szinte letarolta a tánc világát Bartók Laura és Kosztolányi Elek. A fiatal páros tavaly a versenytánc junior I-es korosztályának összes magyar bajnoki címét bezsebelte, teljesítményüket a MOL Tehetségtámogató programjában is elismerték. A fiatalok a támogatást tánctudásuk további fejlesztésére fordítják.

Majzik Attila

Három éve együtt a parketten. Közös célért dolgozik Bartók Laura és Kosztolányi Elek. Fotó: Szilver TSE

Fotó: Buki Laszlo

A Szilver Táncsport Egyesület versenyzői, a csongrádi Bartók Laura és a derekegyházi Kosztolányi Elek három éve táncolnak együtt. A közös munkájuk 2020-ra ért be, minden versenyükről győztesen távozhattak: a fiatalok tíztáncban, standard táncban és latin táncban egyaránt magyar bajnoki címet nyertek.

Most a területi bajnokságra készülnek, a nagy kihívás azonban a márciusi magyar bajnokság lesz. Fotó: Szilver TSE

Jelenleg korosztályukban első helyen állnak mindhárom táncnem ranglistáján és harmadik éve a versenytánc-válogatott keret tagjai is. A szakemberek nagy jövőt jósolnak nekik, úgy látják, a fiatalok valóra válthatják nagy álmukat és eljuthatnak a világbajnokságra.

Iskola, edzés, különóra

A fiatalok az iskola után mindennap keményen dolgoznak a céljukért, edzésekre, felkészülésekre járnak, hétvégén pedig vagy versenyeznek, vagy magánórákon csiszolják tudásukat.

– Elég szigorú a napirendünk, a heti két edzés mellett mindennap magánórára járnak a gyerekek, keddenként pedig egy csoportos foglalkozáson is részt vesznek, emellett Pestre is járunk képzésekre. Sok edzésre, magánórára van szükségük, hogy fejlesszék a tudásukat, ezért is örültünk a MOL Tehetségtámogató program támogatásának. Ahhoz, hogy tudják tartani a színvonalat, részünkről is sok áldozattal jár. Elsősorban erre fogjuk fordítani a kapott összeget – mondta lapunknak Hódi Magdolna, Laura édesanyja.

– Ez egy jó lehetőség, hogy tovább tudjunk fejlődni. Ugyanazért dolgozunk, közös a célunk: szeretnénk kijutni a világbajnokságra

– tette hozzá Laura.

Világbajnoki álmok

A négyszeres magyar bajnok páros idén korosztályt vált, a junior II-es korosztályban táncolnak tovább. Most a területi bajnokságra készülnek, a nagy kihívás azonban a márciusi magyar bajnokság lesz: oda is nyerni mennek, ezzel pedig közelebb kerülhetnek nagy álmukhoz, a világbajnoki részvételhez.

Most a területi bajnokságra készülnek, a nagy kihívás azonban a márciusi magyar bajnokság lesz. Fotó: Szilver TSE

Bartók Laura élete a tánc

A szakemberek szerint van esélyük kijutni a világversenyre, a fiatalok pedig mindent megtesznek majd ezért.

– Laura nagyon eltökélt és imád táncolni, ezért akár életcél is lehet neki a tánckarrier, de azért szeretnénk, ha egy „polgári” szakmát is szerezne mellette. Mi támogatjuk, mindent megadunk neki, hogy sikeres lehessen és valóra válthassa az álmait

– fogalmazott Bartók Norbert, Laura édesapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában