Helyi életstílus

2021.03.25. 12:32

Könnyed tavaszi túrákat ajánlanak Csongrádon

Öt gyalogosan, illetve kerékpárral megtehető túrát kínál tavaszi hírlevelében a tourinformiroda.

M. A.

a csongrádi Szent Rókus templom. Fotó: Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

A Csongrádon és környékén található attrakciók jó része ugyan a korlátozások miatt zárva tart, de így is mindenképpen érdemes őket legalább kívülről megtekinteni. A túrákban szereplő látnivalók homlokzata és egész épülete is impozáns, közülük több műemlékvédelem alatt áll és érdekes történettel rendelkezik.

Az öt túra során alaposan feltérképezhető a város és környéke: a „tiszai sétán” a műemlékvédelem álló fahidat, a Tisza-gátat és a Körös-torok világát lehet felfedezni. Egy másik, kalandosabb útvonal vezet az Ellés monostorhoz, erre a kirándulásra tanácsosabb kerékpárral elindulni.

A Szent Rókus-templomhoz is megéri elsétálni.
Fotó: Majzik Attila

A „malomtól a városházáig” túra a város épített örökségét ismerteti meg a kirándulni vágyókkal, ennek során a malom, a gyógyfürdő, az Erzsébet Szálloda, a gimnázium és a városháza épületei láthatók. Két sétát is ajánl a tourinform­iroda: a belvárosi sétán Csongrád régi városközpontjában lehet andalogni, illetve a tájház, valamint az Életfa szobor nyújt maradandó élményt. A templomok sétáján a város egyházi épületeit lehet bejárni a Szent József-templomtól a Szent Rókus-templomig.

A túrák nincsenek időponthoz kötve, bárki bármikor nekivághat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában