PR

2021.04.06. 13:07

Esküvői idézetek: milyet válasszunk a meghívóra?

Az esküvői idézetek a művészet nyelvén fejezik ki azokat a mély érzéseket, melyek oda vezetnek, hogy két ember össze kívánja kötni életét. Az esküvői meghívón rendszerint helyet kapó idézetek kiválasztása gyakran az első teendők között van. Míg a meghívókészítésre csak a konkrét időpont-és helyszínválasztás után kerülhet sor, addig az esküvői idézetek között érdemes már akár korábban nézelődni.

delmagyar.hu

Forrás: pexels.com

Esküvői idézetek: milyen stílus lenne a leginkább megfelelő?

A mai kor embere már nem csak a meghívó stílusát illetően választhat elképesztően széles kínálatból, hanem a ceremónia és az utána következő közös ünneplés hangulatát illetően is. Legyen szó a dekorációról, a zenéről, a menü összeállításáról, az egyéni elképzelések éppen úgy szerephez juthatnak, mint a klasszikus értékeket, a tradicionális megoldásokat tükröző szervezés. Ugyanakkor tény, hogy az egész az esküvői meghívó elkészítésével indul, hiszen innen tájékozódhatnak a meghívottak a részletekről. Korántsem mindegy tehát, hogy milyen stílusú lesz a meghívó. Ebben pedig az esküvői idézetek nagy segítséget nyújthatnak.

Kép: eskuvoimeghivok.hu

Szerelem a költészet nyelvén

Szerelem. A szót a legtöbben a jól ismert érzéssel azonosítjuk. A Pamas szakemberei azt tapasztalják, hogy sokan kifejezetten a klasszikus esküvői idézetek közül választják ki azt, amivel a leginkább tudnak azonosulni. Ezekkel biztosan nem lehet mellélőni, ráadásul a meghívó stílusától függetlenül megállják a helyüket. Illyés Gyula nagy kedvencnek számít a párok körében:

“Jó érezni azt, hogy szeretlek,

nagyon és egyre jobban.

Ott bujkálni a két szemedben,

rejtőzködni a mosolyodban.

Érezni, hogy szemeid már szememben

élnek és néznek.

S érezni azt, ha szép, veled szép,

s csak veled teljes az élet,

Mert hisz csak egymást szeretve

lehetünk boldogok.

(Illyés Gyula)

Hasonlóképp kedvelt választás a sokak által ismert Hemingway idézet:

“Talán semmi sincs szebb a világon,

mint találniegy embert, akinek lelkébe

nyugodtan letehetjük szívünk titkait,

akiben megbízunk,akinek kedves az arca,

elűzi lelkünk bánatát, akinek egyszerű

jelenléte elég, hogy vidámak és nagyon

boldogok legyünk.”

(Hemingway)

Kép: eskuvoimeghivok.hu

Néha az egyszerűségben rejlik a szépség. Előfordul, hogy magasztos gondolatok nélkül, a hétköznapi nyelven megfogalmazott esküvői idézetek mellett döntenek a párok. Az eskuvoimeghivok.hu csapata kifejezetten ajánlja a következő sorokat:

„Vissza tekintettem az életemre, és

végiggondoltam, mi minden történt

velem – a döntéseimre, a nevetésre

és a könnyekre, a sikerekre és

a kudarcokra – és sokat tűnődtem,

mit is jelent mindez.

Ha ma belegondolok, látszólag

véletlenek sorozatából álló életem

hirtelen értelmet nyer. Minden azért

történt, hogy elvezessen ide, hozzád.

Csodás végállomás – és az út, amit

már nem egyedül kell megtennem,

még csak most kezdődik.

Örülök, hogy vagy nekem, szerelmem.”

/Frank E. Hansen/

Legyen szó az esküvői idézetek bármelyikéről is, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ez éppen úgy közös választás legyen, mint a nagy nap megszervezésének többi aspektusa. Az esküvő egyetlen nap, melyre sokan heteket-hónapokat készülnek. Ugyanakkor érdemes arra is odafigyelni, hogy a közös élet ennél jóval többről szól. Az egy irányba tekintés, a jövőre vonatkozó hasonló elképzelések éppen úgy szerephez jutnak, mint a közös problémamegoldó-képesség és a másik iránti feltétlen tisztelet. Az esküvői idézetek ezeket az érzéseket is tökéletes formában képesek átadni, s misztikumuk talán éppen ebben rejlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában