Így ünneplik a tavaszt és a szerelemet

2021.04.30. 18:00

Májusfák díszítik Sándorfalvát – Fotók

Színes papírcsíkokkal díszítettek fel több fát is Sándorfalván, a Szabadság térire pedig bárki felkötözheti saját szalagját.

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A májusfaállítás egyes falvakban még napjainkban is élő hagyományként van jelen. A színes szalagokkal díszített, magas, sudár fát május elsejére virradóra kötözik az udvarló fiúk a lányok házának kerítésoszlopához. Mivel azonban a májusfa nemcsak a szerelem kifejezésének kelléke, hanem a természet újjászületésének szimbóluma is, Sándorfalván idén úgy döntöttek, hogy ha már majálist idén nem lehet tartani, legalább ezeknek a vidám díszítéseknek a hangulatával köszöntik az új hónapot.

A városba bevezető utak mellett, az iskola, óvodák, bölcsőde előtt, a kastélykertben, valamint az intézményeik környékén is feldíszítettek szalagokkal kisebb-nagyobb fákat. A Szabadság téren felállított májusfára pedig mindenki felteheti a saját szalagját, akár egy tavaszköszöntő üzenettel ellátva. Több helyen a közösségeknek is volt régen egy közös fája, amelynek a kidöntését ünnepély és táncmulatság kísérte.

A sándorfalvit ugyan nem döntik ki, és a járványhelyzet miatt mulatság sem lesz, az összetartozást azonban így is tudja jelképezni. A Sándorfalvi Művelődési Ház és Könyvtár felhívására egyébként néhányan felszalagozzák majd saját előkertjük egyik fáját is, az ezekről készült képeket meg lehet tekinteni közösségi oldalaikon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában