PR

2021.04.06. 10:25

Nem kell megijedni, ha a nyomtatónkból kifogy a szufla

delmagyar.hu

 

Inkább cselekedni kell, hogy mielőbb újra harcra kész legyen.

A legtöbb esetben a háztartásokban is használt nyomtatóknál az az egyszerű, de annál kényelmetlenebb probléma szokott fellépni, hogy elfogy bennük a festék. A tintasugaras nyomtatóknál ez némileg gyakrabban megesik, de akkor sem kell megijedni, ha a lézernyomtatónkkal történik ilyen. Az időzítés általában a legrosszabb, de erre is fel lehet készülni. Az alábbiakban segítünk, hogy könnyebb legyen a megoldás megtalálása a probléma orvoslására, valamint, hogy a váratlan helyzetben is gyorsan léphessünk.

Mi a teendő?

Ha még sosem kellett szembenéznünk azzal a problémával, hogy tonert vagy festékpatront kell keresnünk, akkor elsőre úgy tűnhet, nehéz lesz megoldást találni. Még mielőtt pánikba esnénk – és azt gondolnánk, hogy a nyomtatónk mehet a kukába –, nézzük meg a gyártó cég nevét. Ez az elsődleges, ami segítségünkre van. Ha ennél több energiát nem akarunk a műveletbe fektetni, akkor már csak egyetlen apró dolgot kell tennünk, megnézni a nyomtató típusát. Ezeknek az információknak a birtokában már lényegesen könnyebb dolgunk lesz, hiszen a hozzáértők általában ezek segítségével több ajánlatot is kínálnak nekünk. De ha kellően rátermettnek érezzük magunkat, akkor ennyivel már mi magunk is elboldogulunk. Gondoljunk arra, hogy mindig a gyártónak megfelelő tonerkazetta, festékpatron illik az eszközünkbe, azaz minőségi Brother toner a Brother nyomtatóba.

Eredeti, alternatív, prémium?

A nyomtatókhoz tartozó kiegészítőket árusító szaküzletek általában szélesebb kínálattal várják a vevőket, azaz megtaláljuk a márkás, a kompatibilis és a prémium tonereket, festékpatronokat is a felhozatalukban. Figyeljünk a megbízhatóságra, illetve a garanciára, mert ezzel kiszűrhetjük az olyan cégeket, akik olcsó és rossz minőségű árukkal akarnak átverni. Attól viszont ne riadjunk vissza, ha azt látjuk, több alternatívánk is van. A kiváló Canon toner mellett remek kompatibilis tonereket is találhatunk a Canon nyomtatónkhoz, és ez nem átverés, csak a márkanév költségeit itt nem kell megfizetni. Kellő alapossággal kiválasztva az alternatív megoldások is működnek, ne riadjunk ezektől vissza! Ha pedig szeretnénk elkerülni, hogy a legváratlanabb pillanatban maradjunk nyomtató nélkül, ha megtaláltuk a megfelelően működő új tonert vagy festékpatront, akár egyszerre többet is rendelhetünk, és így költséghatékonyak is leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában