Napszínes

2021.05.31. 15:04

Az ideális horgásztárs akár négylábú is lehet

A szokásos biciklis „kisköreim” egyikén különösen csendes volt minap a Tisza-part a Sárga és a halászcsárdák között, és ebbe az idilli nyugalomba tökéletesen beleillett a mellékelt horgászós fotó.

K. A.

Békés idill a Tisza partján.  Fotó: Kovács András

Amikor először megláttam az akkor még alacsonyabb vízen, a stégen a pecást, még békésen feküdt mellette a kutya, az állat csak arra lett valamelyest aktívabb, hogy a fotózással megzavartam a csöndet. Néhány perc múlva ugyanezt evezős fiatalok is megtették, vitte-hozta vidám, önfeledt hangjukat a víz.

Békés idill a Tisza partján. Fotó: Kovács András

A kutya tényleg rendesen viselkedett, nem hangoskodott, és felesleges kérdéseivel sem zavarta meg időtöltésében a gazdát. Ellentétben velem, én ugyanis jóval feljebb megtettem ezt egy másik horgásszal, keddi focis csapattársammal, aki egészségügyi dolgozóként ezzel vezette le az elmúlt év nagyon megfeszített munkájának feszültségét.

Akkor éppen nemigen volt kapása, néhány nappal korábban azonban sok keszeget fogott, vissza is engedte azokat a vízbe, mondván, pucolni valahogy nem volt még hozzá idegrendszere.

Mondanám, hogy jót beszélgettünk, de nem lenne igaz, így viszonylag gyorsan magára hagytam a kétlányos apát, aki láthatóan inkább a halak társaságára vágyott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában