#Napszínes

2021.05.25. 16:20

Előbb a technikát óvjuk!

A májusi eső aranyat ér – szokták mondani, főként társadal­munk idősebb tagjai.

K. A. R.

Hirtelen érkezett a zuhé, alternatív megoldás kellett a mikrofonok védelmére. Később tető alatt folytatták. Fotó: Kuklis István

Fotó: Frank Yvette [email protected]

Ám ezt nem mindenki gondolta így szombaton a Szent Gellért Fó­­rumban, ugyanis jól látható módon kivárta az eső, amíg el­­kezdődik a bérmálási szentmise, amiről a második oldalon számoltunk be mai lapszámunkban. Talán a kezdőének első sorát tudta elénekelni az énekkar bonyodalmak nélkül, utána mindent óvni kellett a széltől és a víztől, ez látható ké­pünkön is.

Esernyők hiányában az egyik férfi a kezével védte mikrofonjukat, hogy a hirtelen jött zuhé miatt ne szakadjon félbe az ének.

Hirtelen érkezett a zuhé, alternatív megoldás kellett a mikrofonok védelmére. Később tető alatt folytatták. Fotó: Kuklis István

Ahogy a mise zajlott, egyre jelentősebb mértékben érkezett az égi áldás, így végül mindenkinek pakolnia kellett, a zenélés és az éneklés a lelátók teteje alatt folytatódott. Érdekes volt, ahogyan a szentmise vége felé haladtak, egyre csendesedett az esőzés, és már a szél sem fújt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a héten szinte mindennap számítanunk kell csapadékra, így érdemes az ernyőt magunkkal vinni, ha elhagyjuk az otthonunkat, az eseményeket pedig célszerű lesz tető alatt megtartani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában