Jótékonysági futballtorna

2021.05.23. 11:47

Hatvani József családját támogatják

Rövid, sú­lyos betegség után idén februárban hunyt el Hatvani József, az SZVSE egykori játékosa, aki korábban a Hódmezővásárhelyi Futball Clubban is játszott. Emlékére szerveznek jótékonysági sporteseményt június 5-én, szombaton a vásárhelyi Városi Stadionban.

T. Sz.

Szeged, SZVSE - Szentes labdarúgó mérkõzés fotó: Kuklis István

Ahogy Horváth Zoltán, a HFC elnöke lapunknak elmondta: Kis János ultrafutó kereste meg a szervezetet a program ötletével még márciusban. Közös céljuk, hogy az összegyűlt adománnyal az egykori focista családját segítsék, hiszen özvegye három kisgyermekükkel nehéz helyzetben maradt.

A stadion pályáján kilenc órától hatcsapatos gyermek U9-es focitornát rendeznek azokkal a csapatokkal, amelyekben Hatvani József egykor játszott. Így Makó, Kiszombor, Ásotthalom, Algyő, Hódmezővásárhely és az SZVSE focistái mérkőznek meg a barátságos meccseken. A 10 ezer forintos nevezési díjat a családnak ajánlják fel. Aznap nyolctól futóverseny is indul, nevezési díj nélkül, adományjelleggel. Több táv választható, a rövidebb és családi futamok­tól egészen a maratonig.

A fiatalon elhunyt Hatvani József családjának ajánlják fel a torna bevételét. Archív Fotó: Kuklis István

A program helyszíne elejétől a végéig a vásárhelyi stadion, így a leghosszabb futótáv teljesítői összesen 105 és fél kört tesznek meg a négyszáz méteres rekortánpályán.

Az előzetes regisztráció nem kötelező, a helyszínen jelentkezőket is szívesen fogadják. A sporteseményre a nevezés rész­­letei megtalálhatóak a kö­­zösségi oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában