Életérzés a Tisza partján bulizni

2021.05.03. 14:10

Lassan visszatér az élet a szegedi úszóházakra – Fotók

Arról készült volna riport, hogy május elsejével a szegedi úszóházak is megnyitottak, de az egyik még nem, és a másikon sincs nagy élet, találkoztunk viszont a Víg Matróz első betérőjével, aki régi törzsvendég.

A. T. J.

20210501 Szeged Hagyományosan május elsején nyitottak az úszóházak Fotó: Frank Yvette FY Délmagyarország Képen: Víg matróz úszóház.

Fotó: Frank Yvette

A jó idővel az úszóházon is elindul az élet, ezt most az enyhítések is lehetővé teszik, ennek ellenére csak egy helyen találkoztunk igazi pörgéssel.

Szezon egész évben

A Foka közelében horgonyzó Horthy Csónakház majd csak ezen a hétvégén nyit. Az úszómű tulajdonosa, Ótott Ferenc május elsején azt mondta, gőzerővel készül a nyitásra, már csak apróbb munkálatok vannak hátra. A legöregebb szegedi úszóházon, az 1962-ben Mohácson épült Szabadságon más okok miatt nem pezseg a társasági élet.

A Szabadságot üzemeltető vízi-, tömegsport- és szabad­idő-egyesület korábbi elnöke, Klivényi Károly elmondta, hogy náluk hivatalosan nincs szezon, január 1-je és december 31-e között üzemelnek, aki hozza a hajóját és fizet, azt fogadják.

Lelkes törzsvendég

– Mivel a tagságunk nagy része az idősebb korosztályból kerül ki, érthető okokból ők félnek, és egyelőre lemaradnak. Van egy garnitúra, úgy tíz ember, akik lejárnak kártyázni, és szerencsére egyre több fiatal hozza le hozzánk a hajóját

– mondta az egykori egyesületi elnök.

Minden asztal foglalt volt viszont a Felső-Tisza-parton, majdnem az ifjúsági házzal szemben, a Tisza partján horgonyzó Víg Matróz kikötő és sörözőben, ahol május elsején nyitottak, és az egyik lelkes törzsvendéggel is találkoztunk.

Több mint egy kocsma

– Tizenöt perc hírnév nekem is jár

– szólított meg minket az egyik vendég a Víg Matrózon.

– Én akartam az első lenni, és sikerült. Erre nagyon büszke vagyok, már a Facebookon is fent van, gyűjtöm a lájkokat. Ez egy különleges hely

– mutatta a Tisza felől elénk táruló panorámát Anger Ottó Béla, aki nem győzött áradozni a helyről. Kora délután egyelőre alkoholmentes sört ivott, este bulizik majd a haverokkal.

– Imádom ezt a helyet, az egész egy nagy terasz. Imádom, amikor lassan elmegy egy motorcsónak, s a hullámok megmozgatják az úszóművet. Három évvel ezelőtt én voltam október közepén az utolsó vendég, ajándék pálinkát kaptunk búcsúzóul. Ez egy életérzés, több mint egy kocsma – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában