Jó formában van a jéghokis utánpótlás

2021.05.07. 15:04

Szárazon edzettek az ifjú „pörgős pengék” – Fotók

Alig két hónap után már nyertes meccset játszottak a hódmezővásárhelyi pörgős pengék. Az igencsak fiatal, idén alakult jégkorongszakosztály tehetségei szárazon is a jégre edzenek.

T. Sz.

Ifjú pengék a betonon: a hódtói pályán edzenek a jégkorongos gyerekek. Fotó: Tábori Szilvia

A vásárhelyi pörgős pengék U8-as és U12-es korosztályú leendő csapataiba toborozza a gyerekeket az All U Need Sport­egyesület. Idén alakult jégkorongszakosztályuk, most a jeges pályák zárásával a hódtói betonpályán edzenek.

A szervezetnél egyébként is a műfajok közötti átjárás a vezérelv: a játékosok különféle sport­ágakkal erősítenek. A gyorsasági görkorcsolyások például télen jeges edzésekkel. Pup Olivér, az egyesület vezetője úgy fogalmazott: a jégkorongosoknak sem áll meg az élet a téli időszak után, folyamatosan pályán vannak. A hódtói placcon görhokival különböző technikai feladatokat, például a pontos passzolást tanulják. A floorballfoglalkozásokkal viszont a helyezkedést vagy az erőteljes labdaütést. Amit majd teremben, koronggal is gyakorolnak.

– A hosszabb szabadtéri edzéseken olyasmire is figyelünk, amire a jégen nem szánunk időt. Átbeszéljük a technikai megoldásokat, a csapatstratégiát, a labda pontos irányítását. Később ezt a tudást adaptálják a jégre visszatérve, koronggal meglehetősen hasonló a folyamat – mondta Pup Olivér. Hozzátette, a betonon alapvetően inkább műanyag ütőket használnak, itt hamarabb elhasználódik a felszerelés.

A sportegyesület jégkorongszakosztálya január óta működik, U10-es csapatuk két hónap után már győztes meccset játszott országos bajnokságon. A vezetőjük szerint egyértelmű, hogy az erős alapok miatt eredményesek.

A csapat kapusa, Nagy Réka, a vásárhelyi Németh László Általános Iskola és Gimnázium negyedikes tanulója szintén görkorisként kezdte. Azt mondta, mióta kapus, még jobban szereti a jégkorongot. Érzi, ahogy ő is és a csapat is fejlődik. A szárazedzéseken rengeteget tanulnak edzőjüktől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában