Zsombó

2021.06.26. 18:00

Veteránautók- és motorok vonultak – Galéria

Már a III. Homokháti Veterán Jármű Kiállítást és Felvonulást rendezték meg Zsombón szombaton.

Suki Zoltán

Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Az túlzás nélkül állíthaó, hogy nem minden nap lehet látni olyan járműveket, amiket akkor. Volt ott minden, a Ladáktól a Trabantokon keresztül egészen a teljesen ismeretlen autó és motorcsodákig. Ráadásul az autók nem csak parkoltak, hanem fel is vonultak, és voltak különféle ügyességi versenyek is.

A felvonuláson szerencsére szinte mindegyik jármű elindult, így azok is megnézhették őket, akik esetleg a nagy hőség miatt nem akartak kimozdulni otthonról.

Aki pedig esetleg belefáradt volna a járművek nézegetésébe, megtekinthetett egy hagyományos kézi aratás és cséplés bemutatót, ami egyébként nem kevésbé volt érdekes, mint az autók és a motorok.

A rendezvényre egyébként nem csak a megyéből, hanem az ország szinte minden tájáról érkeztek veteránosok. Láttunk autót Budapestről, Sopronból, de még Borsod megyéből is. A veteránosokról egyébként kiderült, hogy igaz amit állítanak, hogy ők egy nagy család, és szinte mindenki ismer mindenkit közülük.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában