Szegedi hírek

2024.05.27. 19:09

Menczer Tamás: Világháborús és egy atomháborús készülődés van Európában

Az mindenki látja, hogy Ukrajna nem tud győzni. Ha pedig nem tud győzni, akkor be kell menni katonákkal. Ez amit látunk ma Európában a háborúpártiak részéről, de számunkra teljesen elfogadhatatlan. Ezt Menczer Tamás, a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója mondta szegedi sajtótájékoztatóján.

Suki Zoltán

Minél több fontos pozícióban szeretnének békepárti politikusokat látni. Fotó: Gémes Sándor

 Sok fontos választás van mögöttünk, de ilyen létfontosságú mint ami most következik, soha nem állt előttünk

 – mondta hétfőn szegedi sajtótájékoztatóján a Fidesz-KDNP kommunikációs igazgatója

Menczer Tamás szerint a háborús helyzet súlyosbodik, és már nem csak egy háborús készülődés van a világban, hanem egy világháborús, és egy atomháborús készülődés.

Fotó: Gémes Sándor

Vezető német politikusok mondták azt a közelmúltban, hogy kötelező sorkatonaságot akarnak, sőt nem csak náluk, hanem már európai sorkatonaságot akarnak. Arról is beszéltek a német politikusok, hogy ha sorkatonaság lesz, akkor az a nőkre is vonatkozzon. Az pedig egészen világos, hogy miért akarják. Az mindenki látja, hogy Ukrajna nem tud győzni. Ha pedig nem tud győzni, akkor be kell menni katonákkal. Ez amit látunk ma Európában a háborúpártiak részéről, de számunkra teljesen elfogadhatatlan

 – jelentette ki a kommunikációs igazgató.

Menczer Tamás hozzátette, hogy a magyar kormány álláspontja világos.

Mi nem akarunk se férfiakat, se nőket Ukrajnába küldeni, harcolni, és meghalni. Továbbra is ki akarunk maradni a háborúból, békét akarunk, és katonák küldéséről, és atomfegyverekről – amelyekről szintén szó van – hallani sem akarunk

 – jelentette ki.

A politikus elmondta azt is, hogy a békét csak akkor lehet megőrizni, ha június 9-én a magyar emberek mondanak egy határozott igent a békepárti politikára, a békepárti politikusokra, és a kormánypártokat támogatják szavazatukkal.

Menczer Tamás szerint annak, hogy a „közös európai hajót”, amely most óriási sebességgel megy a háború felé, meg tudjuk állítani, két feltétele van: az európai és a novemberi amerikai választás. 

Fotó: Gémes Sándor

Európában minden országban egyre jobban látják az emberek, hogy nem az ő érdekük az, ami történik

 – mondta.

A kormánypártok kommunikációs igazgatója az önkormányzati választásokról szólva elmondta, hogy minél több fontos pozícióban szeretnének békepárti politikusokat látni.

Fotó: Gémes Sándor

A másik ok pedig az, hogy látszik a falvakban, városokban, de leginkább a fővárosban az, hogy ha baloldali politikusok vezetik a településeket, akkor ők nem azon dolgoznak, hogy a település fejlődjön, hanem a település egy erőforrásnak használják a kormány támadására. Ezért pedig a települések csődbe mennek

 – jelentette ki.

A sajtótájékoztató után Menczer Tamás egy lakossági fórumon vett részt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában