Szentes

2021.09.03. 20:00

Az élet szépségeire koncentrál az írónő

Hawaii-t és a polinéz kultúrát hozza közelebb az olvasókhoz B. E. Belle, azaz a szentesi Barát Enikő legújabb könyve. A Szépségek egy igazi könnyed, nyári olvasmány, ami nem titkoltan a hosszúra nyúlt járványhelyzet után szeretne örömöt, boldogságot és egy kis szabadságot adni annak, aki a kezébe veszi ezt a kötetet.

Majzik Attila

Barát Enikõ írónõ könyvbemutatója Szentesen. Fotó: B. E. Belle hivatalos oldala

– Eredetileg egy novellasorozatnak szántam ezt a témát, de végül olyan hosszúra sikerült, hogy könyv lett belőle. Azért választottam ezt a környezet a történetemnek, mert mindig is szerettem volna írni Hawaii-ról és a polinéz kultúráról, emellett nagyon sok embernek nincs lehetősége eljutni oda, én pedig ezzel a könyvvel is szerettem volna egy kicsit közelebb hozni ezt a csodás világot. Valamint azért is, mert ott törvénybe van foglalva, hogy az embereknek kedvesnek kell lenniük egymással. Ezt nem ár­­tana itthon is követni, mert a kedvesség ingyen van – mesélt új könyve, a Szépségek helyszínválasztásáról B. E. Belle.

Az írónő egzotikus környezetben játszódó új történetében azt a kérdést boncolgatja, hogy vajon egy hullámhosszra kerülhet-e két olyan ember, akik az életet alapjaiban értelmezik másként, illetve a Szépségekből is kiderül, hogy a különbö­­ző karakterek meg tudják-e értetni a másikkal, mik az élet szépségei.

Barát Enikő a nemrégiben megjelent Vándorok, vagy az előtte igen nagy port felkavaró, komoly érzelmeket kiváltó Árvák után, most egy könnyed történettel rukkolt elő.

– A hosszúra nyúlt Covid-járvány alatt néha már szinte el­keserítő volt a helyzet, és úgy látom, hogy ráfér az emberekre a vidámság. A könyvem az élet szépségeire koncentrál, hogy ki mitől látja annak. Tudom, hogy mindenkinek a saját problémája a legnagyobb, de azt gondolom, meg kell találni a szépet és a jót a világban. Örömöt, mosolyt, nevetést, jókedvet, kacagást, boldogságot és egy kis szabadságot szeretnék adni az olvasóimnak. A visszajelzések alapján jól fogadták a Szépségeket, a Megtörtek után ennek a kötetnek is sikerült felkerülnie a Libri sikerfalára, azaz a tíz legkelendőbb könyv közé – fogalmazott az írónő.

A szentesi Barát Enikõ írónõ. Fotó: B. E. Belle hivatalos oldala

Barát Enikő azt is elárulta, következő könyvében új vizekre evez, novemberben megjelenő kötetét mint társszerző jegyzi: a szentesi írónő Kis-Nemes Veronika család- és párterapeuta, sportpszichológus szerzőtársaként működik közre.

Barát Enikő azt is elárulta, következő könyvében új vizekre evez, novemberben megjelenő kötetét mint társszerző jegyzi.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában