Szegeden is csatlakoztak az akcióhoz

2021.09.25. 13:22

Gyereket a magasba! – Fotók

Szeptember 25-én a negyedik Budapesti Demográfiai Csúcs mellékrendezvényeként országos gyermekemelést tartott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a Családbarát Magyarországgal együttműködésben.

K. A. R.

Fotó: Kuklis István

Fotó: Kuklis István

A 2018 óta minden évben megrendezett Gyereket a magasba! akció lényege, hogy egyszerre, egy időben – idén délelőtt 11 órakor – minél több gyermeket emeljenek magasba a szüleik, bárhol is éljenek az országban vagy a határon túl.

Csongrád-Csanád megyében is emeltek az édesanyák és az édesapák. Ásotthalmon a Bűbáj Élménybirtokon, míg Szegeden a Szent-Györgyi Albert Agórában.

 

Mindezzel azt fejezték ki, hogy a gyermekvállalás és a családalapítás az egyik legfontosabb része az életünknek, mert a gyermek örök érték, és családban élni jó.

Mindeközben rengeteg program közül lehetett választani mindkét településen, hiszen a gyermekemelés családi napok része volt. Ásotthalmon kézműves foglalkozások, ügyességi játékok, népi fajátékok, játszóház, pónilovaglás, táncház, állatsimogatás és kemencében sütés várta a családosokat. Szegeden izgalmas erőpróbákkal, furfangos feladványokkal, zenés mesejátékkal, ringatóval, táncházzal, beöltözős játékkal és bábos komédiával készültek a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában