Adalékanyagok nélkül

2021.10.10. 17:55

Így lehet finom kenyeret sütni – Fotók

Liszt, valamilyen kelesztő anyag, só, víz és zsiradék. Ennyi kell ahhoz, hogy az ember ehető kenyeret tudjon sütni és ne a felfújt, adalékanyagokkal telerakott szemetet egye, amit sajnos sok helyen árulnak.

Munkatársunktól

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

A tápéi Heller Ödön Művelődési Házban vasárnap be is bizonyították azok, akik indultak a kenyérsütő versenyen, hogy így lehet igazán finom kenyeret sütni. Használni csak a már említett alapanyagokat lehetett, de ez senkinek sem okozott gondot.

Sőt így volt igazán szórakoztató a rendezvény, amit egyébként a Gyöprugi Egyesület szervezett.

A három legfinomabb kenyér jutalma Kalmár-liszt volt, amiből a három nyertes a jövőben ugyanolyan finom és még egészségesebb kenyeret süthet majd, mint eddig.

 

Aki pedig a finom illatokat érezve megéhezett, ehetett szintén házi csirkepörköltet. Ebég után pedig folytatódtak a programok. A közös énektanulás után a Tápai Fiókkönyvtár mesedélutánja várta a gyerekeket, majd a pihenőt követően folytatódott a zene- és a tánctanulás, majd a 16 óráig tartó családi programok végén egy közös táncházzal zárták a napot. A Hagyományok Napja – Hangoló program a Csoóri Sándor Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában