#ErasmusDays

2021.10.15. 13:29

Magnóliafát ültettek a diákok az Erasmusdays napján

A Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum ”Gazdálkodjunk okosan a jövőnkkel” nevet adta az idei programnak, ezzel is utalva a fenntarthatóság fontosságára. Magnóliafát ültettek, kerékpároztak, futottak a diákok pénteken az ErasmusDays programsorozatban.

Varga Lilla

Fotó: Kuklis István

A Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum, 2012 óta részt vesz az Európai Unió által támogatott nemzetközi szakképzési mobilitásokban – kezdetben a Leonardo, majd az Erasmus+ programban, amely sok lehetőséget kínál mind az oktatók, mind a diákok számára. A pénteki esemény célja többek között az Erasmus+ program népszerűsítése, valamint az összetartozás érzésének kialakítása volt.

– Az Erasmus+ program végtelen lehetőséget kínál a gyerekeknek és a tanároknak is. A legújabb lehetőségünk, hogy partnerként részt vehetünk egy konzorciumi pályázatban a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karával. Kollégák segítik a gyerekek munkáját a fast fashion témájában – mondta Melegné Pákozdi Ágnes, az intézmény igazgatóhelyettese.

Az eseményen magnóliafát ültettek az iskola előkertjébe, valamint szemetet szedtek a Tisza-parton.

A szép időnek köszönhetően lefutották a Szeged-Kiel távolságot (de csak méterben) a Stefánián, majd elbicikliztek a tiszaszigeti Mélyponthoz. Nem utolsó sorban műanyag kupakokból kirakott német és magyar zászlóval várták a Pénziránytű foglalkozásra az általános iskolás gyerekeket.

– Az Európai Unió minden év októberében felhívást tesz közzé az Erasmusdays napokkal kapcsolatban. Folyamatosan részt veszünk a rendezvénysorozaton és szerveztünk már kiállítást, ahol bemutattuk azokat a kieli (Németország, Schleswig-Holstein) cégeket, ahol diákjaink háromhetes szakmai gyakorlatot végeznek – mondta Jónyer Edit, az intézmény nemzetközi kapcsolatokért felelős munkatársa, német nyelv- és történelem oktató.

Hozzátette, céljuk, hogy a tanulók érdeklődését felkeltsék a pénzügyi tervezés és a korszerű pénzkezelés iránt. Az Erasmus ajtókat nyit a diákok számára, és a tanulmányaik szempontjából is jelentős előrelépést jelenthet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában