Ferencszállás

2022.02.25. 14:22

Kukutyini kupakgyűjtő

Szabó Imre

Fotó: Szabó Imre

Ferencszálláson is van már kupakok gyűjtésére szolgáló tároló – a makói Váll-Ker Kft. készítette el a falu számára, méghozzá ingyen, és Nagy Mihály ügyvezető adta át a polgármesternek, Jani Jánosnak. 

Gyűlnek a kukutyini kupakok. Fotó: Szabó Imre

Az egyedileg tervezett alkotás mindkét oldalát egy vízen úszó csónak díszíti, utalva ezzel a kukutyini legendára. Ezeket lézervágóval vágták ki.A tárolót a község legforgalmasabb pontján, a kispiac és a polgármesteri hivatal között helyezték el. Nagy Mihály la­punknak elmondta, korábban az egyik iskola számára már készítettek egy hasonlót, ennek alapján jelentkezett a kéréssel Jani János, a falu első embere. Utóbbi jelezte, egyelőre még nem találták ki, milyen célt fognak támogatni az első ürítéssel, ilyenből azonban mindig van. 

 

Fotó: Szabó Imre

Az avatásra sokan eljöttek, és hoztak kupakokat szatyorban, kosárban, az önkormányzat ugyanis már előre meghirdette a lehetőséget. Ott voltak a helyi óvodások is, akik lelkesen dobálták az apró résbe a kupakokat. Szabóné Csikós Szilvia óvodapedagógustól megtudtuk, a kupakokat eredetileg fejlesztő játékok, újrahasznosított eszközök készítése céljából gyűjtötték – mostantól azonban a gyűjtőpontot is rendszeresen látogatni fogják, amint nagyobb mennyiség gyűlik össze. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában