Szegedi hírek

2022.02.02. 17:24

Mézeskalácsból készülnek a húsvéti tojások - Fotók

Szemet gyönyörködtető, egyben ínycsiklandó alkotások készülnek a Szent-Györgyi Albert Agóra mézeskalács szakkörében – győződtünk meg erről szerdai látogatásunkkor.

Fotó: Karnok Csaba

Orbán Hédi intézményvezető elmondta, a Nemzeti Művelődési Intézet Tudásunkkal kézenfogva a közösségekért című projektjének keretein belül indult a tavalyi esztendő végén a műhely. Az NMI országszerte indított többek között nemezelő, csipkeverő, gyöngyfűző és hímző szakköröket kimondottan felnőttek számára. 

 

– Azért választottuk a mézeskalács szakkört, mert a kolléganők ehhez értenek, és mert van intelligens konyhánk, tehát a tudás és a helyszín is adott volt – részletezte az intézményvezető. A sütéshez szükséges alapanyagokat, sőt, még a kötényeket is az NMI finanszírozta, így a jelentkezők ingyenesen vehetnek részt az alkalmakon. 

 

Kocsis Irén szakkörvezető elmondta, a foglalkozások előre eltervezett tematika szerint zajlanak. Új és új recepteket próbálnak ki, továbbá a formák és a díszítési motívumok is változnak. A tavasz közeledtével jelenleg főképp virág- és szívalakzatok sülnek az Agóra konyhájában. Emellett már készülnek húsvétra is, tucatjával sorakoztak a szebbnél szebb mézeskalács tojások a pultokon.

 

Az egyik résztvevő, Alrutz-Nacsa Judit a tápéi Heller Ödön Művelődési Ház munkatársaként dolgozik. Lapunknak elmondta, szeretné az Agórában megszerzett tudást Tápén is kamatoztatni és a művelődési házban mézeskalács-díszítő foglalkozásokat szervezni a gyerekeknek. 

 

– Nem kell kimagasló kézügyesség a díszítéshez, én sem vagyok rajzművész, a végeredmény mégis nagyon tetszik. Emellett terápiának sem utolsó, hihetetlenül ki tudja kapcsolni az embert – mondta. 

 

A keddi és szerdai napokon zajló, egyórás foglalkozásokra az Agóra recepcióján jelentkezhetnek személyesen vagy telefonon az érdeklődők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában