Csongrád

2022.07.23. 20:19

A saját lábán is megáll a művészeti napok - Fotók

Gyökeret vert a város programjai között a Bökényi Művészeti Napok: a rendezvényt harmadik alkalommal tartották meg a Kapcsolatok szobor mögötti parkban, de ez volt az első alkalom, hogy nem pályázati támogatás, hanem saját forrás állt a rendezvény mögött. Ha a szervezők jövőre is találnak rá fedezetet, akkor újabb éveket élhet meg a városrész kulturális programja.

Fotó: Majzik Attila

A hétvégén sorban dőltek meg a melegrekordok, a hőség Csongrádot sem kímélte, a beton úgy okádta a meleget, mintha csak egy kemence nyitott szájába hajolna az ember. Ilyenkor vagy a Tisza habjai között, vagy a hűvös szobákban keresnek menedéket a csongrádiak, ezen a hétvégén azonban adódott még egy lehetőség: a Kapcsolatok – vagyis ahogy helyben hívják, bélcsavarodás – szobor mögötti parkban a testnek a tízméteres fenyők árnyéka adott enyhülést, a léleknek pedig a kézműveskedés és a színpadi programok nyújtottak felüdülést a 3. Bökényi Művészeti Napokon.

A kisebbeket a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesülete és a Művelődési Központ által szervezett kézműves foglalkozások kötötték le, a nagyobbaknak pedig színpadi produkciókkal és koncertekkel is készültek a szervezők. Pénteken a Csűr Broadway Társulat, a Stoner és a Spontán zenekarok léptek fel, szombaton pedig a Mandula gyerekszínház, a Csongrádi Színtársulat, valamint B. Nagy Réka és az Astoria zenekar szórakoztatta a közönséget.

 Az idei kulturális napok kicsit más volt, mint a korábbiak. Tavaly és azelőtt egy pályázat fedezte a program költségeit, a mostani az első alkalom, hogy a város saját költségéből rendezzük meg. Idén inkább piknik-jellegű lett a program, egy baráti együttlétté alakult át, ahol le tudott ülni a közösség és volt idő beszélgetni 

– magyarázta Hörömpöliné Víkor Katalin, a Művelődési Központ és Városi Galéria vezetője.

Mint elmondta, ha meglesz hozzá a megfelelő forrás, akkor jövőre is szeretnék megrendezni a kulturális minifesztivált.

 A közönség és az itt lakók is értékelték, hogy ez a városrész is kapott egy nyári programot. Egy-egy olyan fellépő, akihez kötődnek a csongrádiak vagy egy népszerű előadó is idevonzza a közönséget, még ilyen nagy melegben is 

– fűzte hozzá az intézményvezető.

 

Ha lesz rá forrás, jövőre is szeretnék megrendezni a programot. Fotó: Majzik Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában