Szeged

2022.07.18. 18:19

Olvasótábort tartanak tiniknek

A könyvek a főszereplői annak a tábornak, mely hétfőn kezdődött az Északvárosi Fiókkönyvtárban. A 20 résztvevő diáknak ráadásul csak az étkezés díját kell kifizetnie.

T. K.

Immár hetedik alkalommal szervezték meg az olvasótábort kiskamaszoknak. Fotó: Karnok Csaba

Immár hetedik alkalommal rendezik meg az idén 40. születésnapját ünneplő Északvárosi Fiókkönyvtárban a nyári olvasótábort. A program, melyen húsz, 9-13 éves gyermek vehet részt, hétfőn kezdődött. Sikaláné Sánta Ildikó, a Somogyi-könyvtár igazgatója elmondta, azért a kiskamasz korosztályt célozták meg, mert ők azok, akik már nehezen vehetők rá az olvasásra. 

A táborba azok kaptak meghívást, akik az ezt megelőző Könyvtári időutazás című pontgyűjtő játékot a legügyesebben teljesítették. Nekik csupán az étkezés 10 ezer forintos díját kell kifizetniük, a többi költséget a szervezők állják. 

A Kultúrkör Alapítvánnyal közösen pályáztunk az önkormányzathoz, az itt nyert összeg mellett több cég is támogatta a programot – tette hozzá a könyvtárvezető. A támogatók között volt Tóth Károly önkormányzati képviselő is, aki úgy fogalmazott, magyar szakos tanárként példaértékű kezdeményezésnek tartja, hogy a gyerekeket olvasásra ösztönözzék.

Fotó: Karnok Csaba

Az egy hét során a könyvek népszerűsítésén túl két robotika foglalkozás is színesíti a programokat, a gyerekek így modern eszközök segítségével is feldolgozhatják olvasmányélményeiket. De mennek városnézésre, az Alsóvárosi Tájházba, lesznek kézműves foglalkozások és közös fagyizás is. Az első napon pedig a bábkészítés rejtelmeibe avatták be őket.

Tavaly már táboroztam itt, az volt a nyár legjobb programja számomra – mondta Vas Gréta. Az ötödik osztályt végzett kislány elmesélte, már nagyon várta ezt a hetet, a pecsétgyűjtő feladatot pedig, amivel be lehetett ide kerülni, nagyon élvezte. 

És még tanultam is belőle – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában