Marcipán cica is segít a bajban

2022.08.03. 20:40

Fertőzésektől mentik a gyerekeket

M. A.

Marcipán cicával játszva tanulnak a gyerekek. Fotó: Marcipán cica társulat

Napjainkban is komoly problémát jelentenek Magyarországon, leginkább a kisebb településeken, a családok és azokon belül főként a gyermekek hiányos higiéniai ismeretei. Ezen próbál segíteni a Marcipán cica társulat, ami nyáron újra útnak indult zenés bábelőadásaival, hogy a tisztaság és a tisztálkodás fontosságára tanítsa a gyerekeket: velük találkozhatunk az augusztus 13-i nagytőkei falunapon is.

Egy cica a bábszínházból

Marcipán cica története még a Budapesti Bábszínházban kezdődött, ahol tizenkilenc év alatt csaknem ötszáz teltházas előadáson közel kétszázezer gyerek élvezte a műsort. Műfaja akkoriban teljesen új volt, mivel a zenés mesejáték interaktívan bevonta a közönséget, így a gyermekek közreműködésével és segítségével bontakozott ki a történet.

Játékosan a tisztálkodásról

A Mese a tisztaságról című darabot Zsámár Katalin és Gay Tamás írta, a bábjátékot is ők adják elő, gitárral, szaxofonnal és énekkel kísérve.

Az előadást több mint kétszázszor játszották Magyarország egész területén, óvodákban, művelődési házakban, családi napokon és gyermekrendezvényeken. A darab lényege, hogy játékosan, közös élménnyel tanítja meg a gyerekeknek az alapos tisztálkodás fontosságát. A mesét általában az óvodásoknak és az első osztályos diákoknak mutatják be, akik így megtanulhatják, mit tehetnek egészségükért és környezetük higiéniájáért.

Bacilusok igenis léteznek

A Mese a tisztaságról történetében Peti, az okos, de rendetlen és piszkos kisfiú az előadást néző gyerekek és Marcipán cica segítségével megtanulja, hogy a bacilusok igenis léteznek, és veszélyesek, de tisztasággal és egészséges életmóddal legyőzhetők. A darab egy 45 perces, interaktív, zenés mese, amit ingyenesen láthatnak a nézők augusztus 13-án, szombaton 10.30-kor a nagytőkei falunapon, a szabadtéri színpadi előadás keretében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában