Külföldről is köszöntötték a kisfiút

2022.08.25. 10:00

Százával kapta a képeslapokat a csanádpalotai Erik

Csütörtökön ünnepli negyedik születésnapját a csanádpalotai Sümegi Erik. Ezt a fél ország, sőt a fél világ tudja már, édesanyja ugyanis arra kérte közösségi oldalán ismerőseit, hogy a kisfiút az ünnep alkalmából lepjék meg egy képeslappal. Az akció sikere meglepte a családot: több százan tettek eleget a kedves kérésnek.

Szabó Imre

Erik boldogan nézegeti a képeslapokat, és kíváncsi, melyik honnan jött. Fotók: Szabó Imre

– Amikor megírtam a felhívást, arra gondoltam, a közeli rokonoktól, barátoktól befut majd esetleg nyolc-tíz képeslap – mondta el Sümegi Erik édesanyja, amikor tegnap meglátogattuk a családot Csanádpalotán. Kiderült: bő egy hónap alatt összesen 341-en adtak Eriknek lapot postára, és még várnak továbbiakat is, hiszen volt, aki jelezte: már feladta, de még nem érkezett meg.

Mint megírtuk, a felhívás ötlete onnan jött, hogy Erik az édesanyja, Sümegi-Molnár Tímea régi holmijai között megtalált egy annak idején, 26 esztendeje neki küldött képeslapot. Nagyon tetszett neki, és ahogy ez ilyenkor lenni szokott, nyomban rengeteg kérdése akadt vele kapcsolatban – édesanyja pedig elmagyarázta neki, hogy az internet és a mobiltelefon előtti korban mi volt a szerepe a képeslapoknak. Azt most tudtuk meg, pontosan miért tette közzé a felhívást az édesanya: mert Erik a megtalált képet fürödni is magával vitte, és eközben szétázott. Pótlásként kérték tehát a szülinapi képeslapokat.

Fotós: Szabó Imre

A felhívásra sokan felfigyeltek, és nagy nyilvánosságot kapott – nem csak mi írtunk róla, de helyi rádiók, televíziók is foglalkoztak a témával, sőt az egyik énekes tehetségkutató győztese, Kocsis Tibor is megkérte több tízezer követőjét, hogy csatlakozzanak a nemes ügyhöz. Így aztán Erik öröme napról napra nőtt, ahogy a postás hol egy-kettő, hol több tucatnyi lappal csengetett be nálunk. 

Sokan megállítottak bennünket az utcán, érdeklődtek, eddig hány képeslap érkezett, de a helyi posta dolgozói is elmondták, reggelenként lelkesen várják a beérkező küldeményeket

 – újságolta el a helyi patikában dolgozó édesanya.

A képeslapokat előbb egy, majd két cipősdobozban gyűjtötték, később azonban kaptak egy külön műanyag ládikót. – A legtöbb természetesen Csongrád-Csanád megyéből érkezett, de nincs az országnak olyan megyéje, ahonnan ne kaptunk volna legalább egyet – újságolta büszkén az édesapa, László. Mi több, jöttek lapok külföldről is. Angliából, Lengyelországból, Németországból, Norvégiából, sőt Floridából és Srí Lankáról is hozott a postás. A feladási helyeket Erik be is jelölte térképen.

Mindszentről egy 93 éves nagymama írt lapot, egy másik, vásárhelyi néni meg a 30 évig gyűjtött képeslapjait küldte el. A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége bélyegeket és blokkokat is küldött egy kedves levél kíséretében. Erik a legjobban a dínós képeslapoknak örült, mert nagy dinoszaurusz-rajongó. Kapott persze olyat is, ami zenél, illetve gyerekektől olyat, amit telerajzoltak. 

Fantasztikus érzés, hogy ennyi ember vette a fáradságot, hogy örömet szerezzen a kisfiamnak. Hálásak vagyunk mindenkinek

 – mondta mosolyogva az édesanya. Aki azt is elárulta: ennek nyomán a család ismét bevezette a képeslapküldés szokását. 

Erik nagyon kíváncsi, a lapokból sokat tanult. Eltesszük neki valamennyit, sőt ha lehet, igyekszünk mindenhová eljutni majd, ahonnan érkezett lap

 – tette hozzá. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában