Szeged

2022.09.12. 19:30

Táncba hív a Tiszavirág

Új csoportot indít Szegeden a Tiszavirág Néptáncegyesület, mely ezúttal 5 és 8 év közötti gyermekek jelentkezését várja. A jó hangulat és a kiváló közösséghez való tartozás mellett a mozgáskoordináció fejlesztése is garantált a fiatalok számára.

Kiss Anna

Kezdőcsoportot indít szeptemberben Szegeden a Tiszavirág Néptáncegyesület. Archív fotó: Karnok Csaba

Örökség Nívódíjas néptáncpedagógusoktól sajátíthatják el a néptánc alapjait azok az 5 és 8 év közötti gyermekek, akik jelentkeznek a Tiszavirág Néptáncegyesület szegedi kezdőcsoportjába. Minden héten hétfőn és szerdán tartanak táncórákat a kezdő táncosok számára 16 és 17 óra között az ÁGOTA Kulturális és Közösségi Központban, amely a Csongor tér 8. szám alatt található meg.

Tóth Gábor, a Tiszavirág Néptáncegyesület vezetője lapunknak elmondta, tiszavirágosként a néptáncosok megtapasztalhatják a közösséghez tartozás örömét, életre szóló barátságokat köthetnek, miközben fejlődik a mozgáskoordinációjuk, ráadásul táborokban, táncházakban, hazai és külföldi fesztiválokon vehetnek részt.

A kezdőcsoportba jelentkezni a 70/336-8558-as és a 70/316-2530-as telefonszámon lehet, ahol bővebb információ is kérhető a csoportról, ahogyan a [email protected] címen is.

Mint ismert, a Tiszavirág Néptáncegyesület 2016-ban alakult meg, azóta pedig jó hírét vitték már megyénknek és hazánknak számos országban, így Kínában, Franciaországban, Belgiumban, Németországban, Erdélyben, Olaszországban, Törökországban és Ukrajnában is. Mindegyik helyszínen bebizonyította a nagyérdeműnek a kétszeresen is kiválóan minősített együttes, hogy nekünk, magyaroknak van az egyik legszebb kincsünk, melyet a mintegy 200 tagú Tiszavirág család példaértékűen ápol.

 

Számos elismerést tudhat már magáénak az egyesület, legutóbb, szeptember elején Közművelődési Díjat kaptak Deszken, hiszen Szeged és Röszke mellett ott is rendszeresen tartanak órákat és színesítik előadásaikkal a helyi rendezvényeket. Továbbá Arany Lászlóné, az egyesület viseleteiért és kellékeiért felelős „Kati mamája” is Deszk Községéért díjat kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában