Hagyományőrzés

2022.10.25. 19:34

Egyre népszerűbb a néptánc Ásotthalmon

Harmadik éve jár Ásotthalomra Számfira Máté néptáncoktató. A

Munkatársunktól

Nagy a lelkesedés. Számfira Máté, a szegedi Hatetudnád Tánctanoda Népművészet Ifjú Mestere és Junior Prima díjas vezetője kedden Ásotthalmon tart órákat. Fotó: Török János

A szegedi fiatalemberről többször írtunk már. Feleségével, Számfira-Nagy Zita néptáncoktatóval, néptáncossal, a Szegedi SzC Gábor Dénes Technikum és Szakgimnázium igazgatóhelyettesével augusztus 20-a alkalmából a Népművészet Ifjú Mestere Díjat vehették át, majd a hónap elején Máté Junior Prima díjat vehetett át Magyar Népművészet és Közművelődés kategóriában.

Kedden Ásotthalmon az óvodában kezd, aztán a művelődési házban az általános iskolásokkal folytatja. Moldvai és rábaközi táncok után most sárközi táncokat tanulnak. Tavaly felléptek az utolsó adventi gyertyagyújtáson. Idén is ezt tervezik. Egyre népszerűbbek Máté foglalkozásai és a néptánc: három év alatt megduplázódott a tanulók száma. Valószínűleg hamarosan egy harmadik csoportot indítanak majd. A csapat bemelegítéssel kezdett, amit táncelőkészítő gyakorlatok, alapozó technika követett.

Aki kedvet kapott, hogy a Hatetudnád Tánctanodában tanuljon néptáncot, az keresse fel a Facebook-oldalukat, ahol az összes csoport neve, próbaideje megtalálható. Gyerekeknek hétfőn és szerdán tartanak próbát az Agórában, ahol négy gyermekcsoport közül választhatnak korosztályos bontás szerint. A kezdő felnőtteket hétfőnként Szőregen várják, a haladó ifi-felnőtt csoportnak pedig hétfőn és csütörtökön tartanak próbát. Üllésen heti kétszer, szerdán és pénteken felnőtteket várnak, Ruzsán csütörtökönként három gyerekcsoportnak és egy felnőttnek tartanak órát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában