Szegedi hírek

2022.10.26. 20:30

Erdészavató a belvárosban - Fotók

Kíváncsian álltak meg a járókelők a szegedi Klauzál téren szerda kora délután. A Kiss Fe­renc Erdészeti Technikum kilencedikes diákjainak hagyományos erdészavatóját rendezték meg a belvárosban, ami mindig nagy látványosság.

Munkatársunktól

Teríték a Klauzál téren. A hagyományos hajtás után fogadták erdésszé a kilencedikes diákokat. Fotó: Török János

Szükség is van a látványosságra, mert mint Máhig József, az iskola igazgatója elmondta, szeretnék, ha jövőre az idei kettő helyett három kilencedikes osztályt és egy új képzést – földmérő és térinformatika technikus – tudnának indítani.

Az erdészavató hajtáson 57 kilencedikes vett részt, őket a keresztapák, a tizenegyedikesek fogadták és avatták erdésszé azzal, hogy az állatbőrbe öltözött diákokat végighajtották a Kárász utca egy részén. Vaddisznó, dám és gím tarvad és szőrmés kártevők vonultak fel Szeged belvárosában, miután az iskola fúvósai megadták a jelet. 

 

A 9/A osztályos Pataki Csanád azt mondta, nem izgul, tudja, mire számíthat, fel­­készülten várta az avatást. Ismét a kürtösök következtek, a Jägermarscht fújták, majd a kilencedikesekből teríték lett, és a kétosztálynyi diák lefeküdt a Klauzál tér két oldalára. Az újonnan erdésszé avatott kilencedikesek nem is tudták, milyen szerencsések. Volt olyan év, amikor havas esőben, fagypont körüli hőmérsékletben feküdtek ki a térre. Most legalább sütött a nap. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában