Ökohét és pályázat

2022.10.15. 19:12

Szegedi diáklány tervei alapján dekorálták ki az algyői kutat

Virágok díszítik péntek óta a kék ivókutat.

Delmagyar.hu

Fotó: Szegedi Vízmű Zrt.

Szegeden és Algyőn több mint 150 darab közkifolyó, ismertebb nevén kék nyomós kút található, ezek évtizedek óta „részei” a településeknek. Számos helyen indult már kezdeményezés az országban a kutak dekorálására. Az "Élővizeink tisztaságának védelme, és tudatos vízhasználatra nevelés a klímaváltozás korában (KEHOP 2.1.7-19-2019-00016) projekt keretein belül írt ki pályázatot a Szeged Vízmű Zrt. 2021 márciusában általános iskolások számára. Ennek egyik témája volt a dekoráció tervezése egy közkifolyóra. 

Fotós: Szegedi Vízmű Zrt. 

A legjobban sikerült tervekből a szent István téri víztoronyban lesz kiállítás, és az egyik tervet pénteken megvalósították Algyőn. A Kastélykert utca és a Komp utca sarkán dekoráltak ki egy ivókutat. A tervet Masa Izabella készítette, aki beadás idején a Szegedi Alsóvárosi Iskola 6. b. osztályos tanulója volt. Olyan tervet választottak ki, ami ötletes, szép, de emellett könnyen kivitelezhető: a megvalósításban közreműködött a terv készítője, illetve az Algyői Szivárvány Óvoda óvodásai is. 

Fotós: Szegedi Vízmű Zrt. 

A Fehér Ignác Általános Iskolában ugyenezen a napon, az októberi ökohéthez kapcsolódóan, a fent említett projekt részeként adta elő a Grimm-Busz Színház a Cseppke kalandjai – avagy a tiszta víz nagy kincs című környezetvédelmi témájú mesejátékot. A főszereplők kalandjain keresztül a természet és a vízkincs megóvására, valamint a csatornahasználati illemtanra (mi való a csatornába és mi nem) hívták fel a gyerekek figyelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában