Tökfaragás és rémisztő arcok

2022.10.30. 18:57

Tökös süteménnyel várták a gyerekeket Szatymazon - fotók

Minden tökkel kapcsolatos dolgok megkaptak a gyerekek vasárnap Szatymazon, ahol Hello tök! címmel családi napot rendeztek nekik. Volt arcfestés, kézműveskedés, tökös sütemény és persze sült tök és tökfaragás is.

Suki Zoltán

Faragva is jó a tök, de sütiben még jobb – derült ki Szatymazon. Fotó: Karnok Csaba

Halloween előestéjén, vagyis vasárnap játékos Hello tök! címmel családi napot rendeztek a szatymazi faluháznál, amelynek a főszereplője nem meglepően a tök volt. A program tökfaragással kezdődött, ami annyira népszerű volt, hogy az egyik pultnál három testvér is egyszerre faragta a tököket.

– Ebből a tökből egy szörnyféleség készül. Lesz két szeme, hegyes foga, és mérges lesz – mondta a 9 éves Tóth Benedek, aki mellett a testvérei szorgoskodtak hasonló céllal. Testvére, Andris egy X-szemű tökfejet készített, amelyet a tervei szerint teljesen átszúrt egy késsel. Andrisról az is kiderült, hogy idén már a harmadik töklámpását készíti. Harmadik testvérük, Gergő pedig arra ment rá, hogy minél rémisztőbb legyen az alkotása.

A tökfaragú fiúktól nem messze a Szatymazi Nőegylet tagjai kínálták a süteményeiket, amelyekről azon kívül, hogy tök is volt bennük, nem árultak el többet, viszont az íze magáért beszélt. Szinte azonnal elkapkodták, ahogy sültek ki az újabb adagok.

A faluház udvarán lévő kemencében sült tök készült, amiért szintén sorban álltak a vendégek. Bent az épületben pedig kézműves foglalkozás is volt. Ezen mécsestartókat készítettek a gyerekek, de volt arcfestés is, természetesen a halloween jegyében. Mindenki minél félelmetesebben szeretett volna kinézni ezen az estén. A kifaragott lámpásokat egyébként aki akarta, haza is vihette, mert a szervezők egy fényfestéssel is készültek, amely mi mást ábrázolhatott volna, mint kifaragott tököket. Úgyhogy a faluház sem maradt töklámpások nélkül.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában