Szegedi hírek

2022.11.16. 21:45

A fának szíve van

A természet igazi művész, alkotásai pedig lenyűgözőek, ráadásul nem mindig kell messzire mennünk ahhoz, hogy láthassuk ezeket.

Kiss Anna

Túlélő juharfa a Göncz Árpád sétányon. Fotó: Karnok Csaba

Nekem mindig is meggyőződésem volt, hogy mindennek lelke, szíve van. Tökéletesen ábrázolja ezt a Göncz Árpád sétányon lévő juhar, ami kitárta elénk a szívét, ezzel megmutatva, hogy bár évtizedek óta ácsorog a Bölcsészettudományi Kar sarkán, élni akar a jövőben is.

A természet igazi művész, alkotásai pedig lenyűgözőek, ráadásul nem mindig kell messzire mennünk ahhoz, hogy láthassuk ezeket. Elég csak egy hosszabb őszi sétát tenni a szabadban, máris több olyan kincsre lelhetünk, ahogy fotós kollégánknak sikerült a megyeszékhelyen. Csak nyitott szemmel kell járjunk.

A legváratlanabb pillanatokban és helyszíneken lep majd meg minket a természet, éppen ezért fontos magunkban tudatosítani, hogy milyen fontos a védelme, mert azáltal az utánunk következő generáció is megcsodálhatja a kincseket. Ezeket a remekműveket ugyanis egyetlen tárgy sem tudja pótolni.

Ezért érdemes hallgatnunk Sir David Frederick Attenborough brit természettudósra és dokumentumfilm-készítőre, aki azt mondta, hogy a mi felelősségünk minden tőlünk telhetőt megtenni azért, hogy egy olyan bolygón éljünk, amely nemcsak nekünk, hanem minden földi életnek otthont ad.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában