Rekortánpálya

2022.11.05. 11:30

Átadták az új sportpályát Ásotthalmon

Új gumiburkolatos sportpályát adtak át Ásotthalmon pénteken a Kiss Ferenc Általános Iskola udvarán.

Munkatársunktól

Különleges szalagátvágás: 120 méter hosszú nemzeti színű szalaggal fogták körbe a sportpályát, amit az iskola nyolc évfolyama nyolc helyen vágott át. Fotó: Rácz Ildikó

Az új rekortánpálya a régi, 1970-ben épített bitumenes sportpálya helyére épült. Csúszásmentes, esés és ütéscsillapító gumiburkolata a testre ható rezgéseket is csökkenti, így a biztonságos sportolást biztosítja az ásotthalmi iskolásoknak és szabadidős  sportolóknak. A munkára a Belügyminisztérium pályázatán nyert a település, de a megépítése jelentős többletköltséggel járt, összesen 35,5 millió forintból valósult meg. 

A képviselő-testület fontosnak tartotta, hogy az elnyert pénzt ne veszítsék el, önerő vállalásával megvalósítsák a beruházást. Ütemezetten halad a falu a gyermek korcsoportoknak szóló fejlesztésekben: a nemrégiben felújított óvoda és a szeptemberben megnyitott új bölcsőde után az iskolás, ifjúsági korosztályt megcélzó fejlesztés következett. 

Élőképpel zárták az ásotthalmi iskolások a iskola új, gumiburkolatos sportpályájának átadóját. Fotó: Rácz Ildikó


– A településen lassan, de nő a gyerekek száma, így kiemelten fontos a felnövekvő generációk támogatása – mondta az átadón Papp Renáta polgármester.

A moderntánc tanszakos gyermekek műsorát Hadfiné Böjthe Gabriella igazgató konferálta fel, majd közös szalagátvágással avatták fel. A szalagátvágás rendhagyó módon nemcsak a településvezető és a kivitelező közreműködésével történt, hanem az iskola valamennyi diákja részvételével. 120 méter hosszú nemzeti színű szalaggal fogták körbe a sportpályát, amit az iskola nyolc évfolyama nyolc helyen vágott át. A pályaavatót közös élőképpel zárták a gyerekek, majd helyi adományból kapott labdák kipróbálásával birtokba vették a sportpályát. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában