Szegedi hírek

2022.12.12. 17:20

Kézműves díszek megvásárlásával lehet jótékonykodni - fotók

Megnyílt hétfőn délután a Karitász Vásár a Nagyáruház földszintjén. Az önkéntesek által készített díszeket helyben lehet megvásárolni, a befolyó összegből rászorulóknak adnak fűtéstámogatást.

Munkatársunktól

A Karitász vásáron kézzel készült karácsonyi díszeket lehet venni, a bevételből rászorulókat támogatnak. Fotó: Gémes Sándor

Két év kihagyás után a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász ismét megrendezi a Karitász Vásárt. Immár 29. alkalommal rendezkedtek be a Nagyáruház földszintjén, ahol önkénteseik kézműves ajándékokat árulnak. Ancsa-Molnár Hajnalka irodavezető elmondta, az ősz folyamán a Karitász Alkotóházban készítették önkéntesek, valamint egyéni alkotók és csoportok azokat a kézműves termékeket, melyeket meg lehet vásárolni tőlük. – Közel 30 ember keze munkáját dicsérik az alkotások. Ezek elsősorban karácsonyi díszek, ajándéktárgyak. Igyekeztünk egyszerű anyagokat felhasználni, így vannak horgolt, illetve kávékapszulából készített angyalok, valamint sok varrott dísztárgy is – sorolta.

A Karitász Vásáron minden holminak meghatározott ára van, így forgalomtól függ, mennyi pénzt sikerül ezek eladásából összegyűjteni. A bevételből a tervek szerint 10-15 családot támogatnak. Mivel télen a fűtés anyagi fedezetének előteremtése jelent sokak számára nagy kihívást, így ebben segítenek majd rászorulóknak.

A hétfői megnyitón az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar tanítványai, valamint a Karolina Általános Iskola fúvós növendékei adtak zenés műsort. A Karitász Vásár december 19-éig várja az érdeklődőket a Nagyáruház földszintjén nyitvatartási időben, azaz hétköznaponként reggel 9-től este 7 óráig, szombaton 14 óráig.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában