A szalag egyben az összetartozás jele

2022.12.12. 16:40

Szalagtűző Mórahalmon

A mórahalmi Aranyszöm Rendezvényházban rendezték meg szombaton a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Kollégium szalagavatóját.

Munkatársunktól

A Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola három osztálya kapta meg a szalagot a hétvégén. Fotó: Arany T. János

Fotó:

 A színházteremben Angyalné Kovács Anikó, az iskola igazgatója ifjúságának egyik meghatározó filmjének fő motívumát idézve kezdte beszédét.

– Carpe diem! Ragadd meg a pillanatot! Ismét egy nagy pillanat részesei vagyunk: ünneplünk. A végzősök hónapokig készültek erre a napra, amikor megállunk egy pillanatra, egy szalaggal megjelöljük őket. Mert még nem búcsúznak, az majd egy fél év múlva jön el. Pár éve ez a csapat bizonytalankodva kereste a helyét az épületben, aztán az évek múlásával lassan összekovácsolódtak, közösségé váltak. Ma este az ünneplés mellett a köszönetnek is helye van. Hiszen ahhoz, hogy a diákok eddig a szombat estéig eljutottak, nagyon sok segítség kellett a szülők és a tanárok részéről is, de sok esetben a barátok részéről is. A szalag emléket állít annak, hogy ti is megtettétek a magatokét ahhoz, hogy idáig eljussatok. A szalag egyben az összetartozás jele is az iskolával és az osztálytársakkal – mondta az intézményvezető. 

Három osztály kapta meg a szalagot az ünnepségen, amiket az osztályfőnökök tűztek fel. Kaptak szalagot az osztályfőnökök, az igazgatónő és a Szegedi Szakképzési Centrum képviselői is. A szalagtűzést tánc, majd vacsora követte. A vacsora végén az osztályokról készült kisfilmeket vetítették le a rokonoknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában