Szentes

2022.12.27. 18:10

Turisztikai célra használják a fotókat

Fél évvel ezelőtt indított közös fotópályázatot a Sportközpont és az Üdülőközpont. A felhívás nem titkolt célja az volt, hogy az intézmények olyan fotókhoz jussanak, amelyeket később különböző turisztikai kiadványokban tudnak felhasználni.

M. A.

Szentes szebb arcát szeretnék megmutatni. Fotó: Viola István

– Egy olyan üzenetet szeretnénk eljuttatni ezekkel a fotókkal, egy olyan képet alkotni a városról, amelyet ha meglátnak a vidékiek, akkor azt mondják: de jó kis hely ez a Szentes, milyen szívesen elmennék én is oda és ott töltenék néhány napot – árulta el a fotópályázat célját Rakk László, a Sportközpont vezetője.

A kiírásra négy témakörben várták a képeket, a pályázók küldhettek fotókat az üdülőközpontról, a vízi sportokról, a Tiszáról és „aktívan a természetben” kategóriában is, de különdíjjal is értékelték azokat a képeket, amelyek ugyan nem illeszkedtek a megadott kategóriákba, de nagyon jól sikerültek.

– Leginkább olyan képeket vártunk, amelyeken mozgás van. Amelyeken tetten érhető az az élmény, hogy jó itt Szentesen, hogy a nézője is be akarjon ülni egy kajakba vagy sétálni egyet a szabadban – fogalmazott Rakk László.

Mint Szabó Zoltán polgármester a pályázat kapcsán elmondta, közös öröm mindenkinek, ha olyan kiadványokat tudnak a fotók segítségével készíteni, amelyekben meg tudják mutatni a város szépségeit.

– Szeretnénk minél több vendéget a városba csábítani, ezekkel a képekkel át tudjuk adni, hogy milyen a mi Szentesünk, és mit tudunk nyújtani – összegzett a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában