Szegedi hírek

2023.01.14. 17:50

Rongybabák napja volt a jezsuitáknál - Galéria

Háztartási hulladék rongyokból és fakanálból készültek kisebb-nagyobb rongybabák a jezsuitáknál szombaton. Havonta egy alkalommal ugyanis alkotó délutánt tartanak, amikor az édesapáknak közös barkácsolásra nyílik lehetősége. A program közös szentmisével zárul esténként.

K. A. R.

Generációk alkottak együtt szombaton a jezsuiták Szent József Templomigazgatóságán. Fotó: Karnok Csaba

Kézműves délutánt tartottak szombaton a jezsuiták Szent József Templomigazgatóságán, ahol kicsik és nagyok rongybabákat készíthettek különböző háztartási hulladék rongyokból és fakanálból. Mint az a helyszínen kiderült, nem ez volt az első ilyen családias hangulatú, alkotásban gazdag délután a jezsuitáknál, havonta egy alkalommal ugyanis szerveznek hasonló programot.

Elek László templomigazgató a Délmagyarországnak elmondta, korábban mézeskalácsot sütöttek és díszítettek együtt, azon az eseményen minden generáció képviseltette magát, hiszen az ingyenes délutánra az egészen kis gyermekektől a nyugdíjas korosztályig mindenkit vártak. Megjegyezte, a mézeskalácsból a Karitász javára is felajánlottak, a szervezet pedig a hátrányos helyzetben lévőknek juttatott az édességből. 

Kiemelte, az alkotás a közösségük népi iparművész kézműves tagjainak vezetésével zajlik, így segítségükkel fonalmunkák, például baba és tolltartó készíthető majd a következő alkalomkor, ami február 11-én lesz. Hozzátette, később terveznek fecskefészket és odút is készíteni, ezek egy részét a templomnál helyezik majd ki, míg a másik részét mindenki hazaviheti majd. Húsvét környékén ismét mézeskalácsot díszítenek majd, amelyből ismét jut majd a nehéz sorsú családoknak.

Elek László beszámolt arról is, hogy miközben az édesanyák és a gyerekek kézműveskednek, addig az édesapáknak a Szent József műhelyben van lehetősége a barkácsolásra. A műhely nemrégiben nyitott azzal a céllal, hogy hétfő esténként helyet biztosítsanak a közös barkácsolásnak, amelynek során közösen javítják meg a templom hibás szekrényeit, valamint az otthonról hozott dolgokat. Ehhez egyre több gépet kapnak ajándékba, most épp gérvágó és hegesztő érkezett, így azt üzemelték be a férfiak, akik konyhaszekrényt is javítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában