Szegedi hírek

2023.02.11. 18:50

Meghozták a kedvet a házassághoz - Fotók

Hétvégén rendezték meg Szegeden a Pick Arénában az idei, már a XVI. Menyegző Esküvői kiállítást, ahol minden volt, ami a házassággal kapcsolatos.

Suki Zoltán

Mindent megtalált, aki úgy döntött, hogy házasságra adja a fejét. Fotó: Gémes Sándor

Kiderült, hogy az esküvői divat évről évre változik, legalábbis ami a női ruhákat illeti. Majer Adrienn az egyik szegedi kiállító standjánál elmondta, hogy idén az A-vonalú női esküvői ruha a trendi, és az is fontos, hogy minél egyszerűbb legyen, az pedig külön jó, ha a ruha kivágott hátú. Tehát idén az egyszerűség a lényeg, legalábbis a ruhákban.

A süteményekben viszont pont ennek az ellenkezője jellemző. Romicsné Móni, aki rendszeresen készít esküvői tortákat és más süteményeket arról beszélt, hogy gyakran vannak különleges kéréseik a házasulóknak. Ami meglepő, hogy egyre népszerűbb a fekete esküvői torta, ami abszolút újdonságnak számít. Szintén népszerű, és felkapott a macaronos torta, de ha kérik, akkor azért még elkészítik a zserbót és a mézes krémest is.

Ha pedig már megvan a ruha, és az édességek is, már csak a zenéről kell gondoskodni. Kaszás László maga is zenél, és több zenekarral tartja a kapcsolatot. Ő azt mondta, hogy a két fős csapatokon át a hét tagú zenekarokat is keresik. Legtöbben még mindig élőzenét akarnak, Kaszás László annak viszont nem örül, hogy sokan választanak Dj-ket, ami ezért nem egyenlő az élőzenével.

A mostani kiállításon 83 standon több, mint száz kiállítóval, köztük menyasszonyi ruhaszalonok, esküvői helyszínek és vendéglátóhelyek képviselőivel, fotósokkal, videósokkal, cukrászmesterekkel, dekoratőrökkel, ékszerkészítőkkel, sminkesekkel és fodrászokkal is lehetett találkozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában