Tévés és vendéglátós készített francia egytálételt

2023.02.11. 16:06

Panelkonyhában forgatnak főzőműsort - Galéria

Negyedik adását forgatta pénteken a Törzsasztal Borászati és Gasztronómiai Magazin szerkesztője, Horváth Zoltán panelkonyhájában a kétfős stáb: Zoli az operatőr és rendező, valamit a főszereplő szegedi séf, Farkas Árpád, aki 1980 óta foglalkozik vendéglátással.

Arany T. János

Összeszokott kis stáb a panelkonyhában. Francia egytálételt, cassoulet-t készített Horváth Zoltán televíziós szerkesztő-műsorvezető és Farkas Árpád vendéglátós. Fotó: Gémes Sándor

2020 novemberében forgatott először együtt a panelkonyhában a kétfős stáb, Horváth Zoltán szegedi tévés, gasztronómiai szakértő és Farkas Árpád séf. 

– A hivatásos szakácsok vagy frusztráltak, vagy túlterheltek voltak, nehéz volt profi séfet kamera elé állítani. A koronavírus-járvány miatt Árpi ráért, kitaláltuk, hogy főzzünk, abból amink van – mondta Zoltán, miközben beállította a kamerát. A hozzávalókkal addig Árpád foglalkozott. Hozzátette, azt szeretnék megmutatni a nézőknek, hogy egy egyszerű panellakás kis konyhájában is lehet finomat főzni. 

Az első adásban magyaros borscsleves, a másodikban cigánykáposzta kakassal, a harmadikban kiskondás kedvence – paprikás krumpli felturbózva készült. Péntek délután egy francia klasszikus, a cassoulet került sorra. Miután a házigazda, Zoltán sörrel, borral és pálinkával kínált minket, Árpád elmesélte, mennyit fizetett a piacon a hozzávalókért, elkezdődött a munka. 

Aki még nem látott forgatást, annak úgy írnám le, hogy a forgatás egy unalmas dolog. Szerencsére itt mindkét szereplő profi, nem kellett többször felvenni, megismételni semmit. A legnagyobb gondot a kamera elhelyezése okozta, mert alig fért el a konyhában. Arrébb kellett tenni a szemetest is. Zoltán azt mondta, ő csak így tud dolgozni, körülményesen. Telefonnal nem lenne képes rá. Fotóriporter kollégánk ekkor előkapta a DJI Osmoját, ami egy tollméretű kézi kamera. Zoltán rácsodálkozott, megbeszélték, mennyibe kerül, majd folytatódott a főzés. 

A cassoulet egyszerű étel, minden együtt lassan fő egy edényben. Arra kell vigyázni, hogy ne bugyogjon ki a sütőbe, mert akkor a rendező felesége, Kata mérges lesz és takaríthatja ki megint az egészet, mint a legutóbbi forgatás után. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában