Mórahalmi versenyzők

2023.02.23. 10:00

Tökéletességre törekszik Zsuzsi és Péter: a Magyarország étele verseny döntőjére készülnek

Lázasan készül a Magyarország étele 2023 verseny március 18-i döntőjére a mórahalmi Vanilla étterem képviseletében Szemendrey Zsuzsanna és Bogdán Péter. Szerdán egész nap dolgoztak az ételen, amelyről sajnos nem beszélhetnek és így megkóstolni sem lehet.

Arany T. János

Három hét van hátra. A Magyarország étele verseny döntőjére készül a mórahalmi csapat: Szemendrey Zsuzsanna és Bogdán Péter, a Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola diákja. Fotó: Karnok Csaba

Mint megírtuk, a mórahalmi Vanilla étterem is benevezett a Magyarország étele 2023 versenyre. A vendéglátóhelyet Szemendrey Zsuzsanna és Bogdán Péter, a Szegedi SZC Tóth János Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégium diákja képviseli. A döntőt három hét múlva, március 18-án rendezik a felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium, Technikum és Szakképző Iskolában. A fiatalokon nagy a nyomás, fontos a csapatmunka és az együttműködés. Péter a verseny egyetlen diák résztvevője.

A párossal szerdán egy szegedi cég konyháján találkoztunk, ahol a versenyre készülnek. A döntőn négy órájuk lesz az előre megadott alapanyagokból elkészíteni az ételt. Ezek a tarka vaj, sertés és két öko, vagy hazai termék. A konkrét ételről a versenyig nem beszélhetnek, ezért csak körüljártuk azt.

A verseny tematikája Petőfi Sándorhoz kötődik, ezért elvárás volt, hogy az elkészített étel és a csapat fantázianeve is a költő életéhez vagy az 1848/49-es forradalom és szabadságharchoz legyen köthető. Mivel a költő szerette a túrós csuszát, az biztosan jelen lesz majd valamilyen formában a tányéron.

Zsuzsi és Péter most azon dolgozik, hogy minimális változtatásokkal folyamatosan tökéletesítsék a tányéron szereplő ételeket.

– Több elemből áll a tányérunk, mindegyikkel külön foglalkozunk. Mindig van hova fejlődni. Ha megelégednék vele, akkor nem lenne benne kihívás. Tökéletesen elégedett lenni amúgy sem szoktam

 – mondta Zsuzsi. Arra törekednek, hogy letisztult legyen a végeredmény, látszódjon benne a munka. A feladatot nehezíti, hogy 20 adagot kell elkészíteni az ételből, ebből nyolcat kell tálalni, a többit a vendégek kóstolják majd meg. Minderre négy órájuk van, ezért nagyon pontos és szigorú időbeosztás mellett készítik el az ételt, amellyel Szegedet és Mórahalmot képviselik majd a Magyarország étele versenyen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában