Valentin-nap

2023.02.14. 20:00

Valentin-napon a biztonságos párkapcsolat alapjairól beszéltek Sándorfalván

Öt pontban határozta meg Mihalec Gábor párterapeuta, melyek a biztonságos párkapcsolat alappillérei. Erről szóló előadását a szerelmesek napján hallhatták meg az érdeklődők.

Timár Kriszta

Mihalec Gábor párterapeuta a kapcsolatok biztonságának alapjairól beszélt Sándorfalván. Fotó: Török János

Együtt biztonságban a címe Mihalec Gábor nemzetközi hírű párterapeuta legújabb előadásának, amelyet elsők között Sándorfalván hallhatott a közönség. A Valentin-napi programot a Budai Sándor Művelődési Házban tartották kedden délután, ahol a szakember 5 pontban határozta meg, hogyan érezhetjük magunkat biztonságban párkapcsolatunkban.

Mihalec Gábor szerint az első hozzávaló ehhez az elköteleződés. 

– Ez egy olyan döntés, amelyet minden alkalommal meg kell hozni – hangsúlyozta a szakember. Nem csak egyszeri elköteleződés van ugyanis párkapcsolatokban az életre szóló igennel, hanem mindennaposak is. Ilyen például az, hogy érzelmileg sebezhetővé tesszük magunkat, vagy hogy feltétel nélkül fogadjuk el a másikat, nem annak függvényeként, hogy milyenné válik vagy pont ellenkezőleg: megmarad-e olyannak, amilyen kapcsolatunk kezdetén. Emellett számít az is, hogy ne legyen B-tervünk vagy az, hogy partnerünknek mondjuk el a bajunkat, nem másoknak – magyarázta.

A párterapeuta szerint a kapcsolat biztonságát garantálja az is, ha beleállunk a szerepünkbe.

– Minden ember több szerepben is él, például egyszerre szülő, társ, munkaerő. Ezeket érdemes priorizálni, így ha a szerepek ütköznek, nem lesz nehéz a döntés, melyiket helyezzük előtérbe – mondta. 

Mindezek mellett Mihalec Gábor úgy véli ahhoz, hogy jól működhessünk kapcsolatunkban, az is fontos, hogy ismerjük magunkat és rendben legyünk, valamint az is, hogy nyugodtak legyünk és kapcsolódjunk a másikkal. Utolsó pontként pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy érdemes a múlt győzelmeit a jelen erőforrásaiként használni, a jövő ugyanis akkor lesz csak bizonytalan, ha elfelejtjük a múlt tanulságait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában