Mihalec Gábor: Viharálló szerelem

2022.02.16. 19:03

A jó házasságért tenni kell

Munkatársunktól

Mihalec Gábor: sok pár az utolsó szalmaszálként tekint a szakértő segítségére, holott rengeteg tartalékot rejthetnek a kapcsolatok. Fotó: Tábori Szilvia

– Belefáradtak a rossz kapcsolatokba az emberek, inkább szeretnék jól csinálni, működtetni. Szivacsként szívják magukba az információkat, megnyílnak a segítő szándék, a szakemberek előtt – fogalmazta meg tapasztalatait lapunknak Mihalec Gábor párterapeuta, a sándorfalvi Hetednapi Adventista Egyház gyülekezetének vezetője a vásárhelyi könyvtárban.

A Házasság hete apropóján tartott előadása előtt a Délmagyarországnak elmondta: házassága korai szakaszában válsághelyzetbe kerültek feleségével, nem látták a kiutat. Hirtelen válaszok nélkül, szinte eszköztelenül benne ragadtak a bajban.

– Szakemberhez fordultunk, segítségével megéreztük, hogy befolyásolhatjuk a kapcsolati sorsunkat, meghatározhatjuk a haladási irányt. Szembesültünk a ténnyel, hogy kevésbé fájdalmas körülmények között másokhoz hasonlóan elzárkóztunk a tanulandók elől. De a krízispontokon szerencsére megjelenik a nyitottság, családterápiában is ugrásszerű a fejlődés. Örülök, hogy a házasság hetén különösen nagy figyelemmel fordulnak a párok a téma felé. Már nem magától értetődő párunk szeretete, hűsége, látjuk, hogy azért tenni kell. Apaként és férjként egyaránt hatalmas a felelősségem, nem engedhetem meg, hogy a suszter cipője lyukas legyen. Nem lehetek hiteltelen a vállalt feladataimban. Dolgoznom kell a saját házasságomon, hogy hiteles emberként állhassak mások elé – hangsúlyozta Mihalec Gábor.

A járványhelyzet idején összegyűjtött adatok összegzéseként született meg a Viharálló szerelem című kötete. Mint erről elmondta: jól láthatóan kétféleképpen élték meg a párok a karantén miatti összezártságot. Míg sokaknak tovább erősödött kapcsolata, mások ellenkezőleg reagáltak. Mihalec Gábor a kapcsolati rugalmasságra kereste és találta meg a válaszokat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!