Különleges pálinkagyűjtemény

2023.03.24. 21:45

A pálinkák, melyeket csak nézni lehet a fesztiválon - Fotók

T.K.

Több mint 100 pálinka és ahhoz kapcsolódó relikvia látható a Dóm téri tárlaton. Fotó: Karnok Csaba

Különleges pálinkagyűjteményt hozott létre az elmúlt évek alatt Nagy József, melyet a csütörtökön nyílt Toros Pálinkafesztiválon berendezett mini tárlaton bárki meg is nézhet. A Magyar Pálinka Lovagrend Dél-magyarországi főkapitánya több mint 100 darabot válogatott össze az egyébként otthonában tartott és sehol nem látható relikviákból, melyek között szinte csak olyasmik szerepelnek, melyek kereskedelmi forgalomban nem kaphatók. Kiállították például a gyulai pálinkafesztiválra készített, limitált példányszámú italokat, melyek üvegcímkéit még a zsűritagok is aláírták. Hasonlóak a Magyar Pálina Napjára készített nedűk, melyek érdekessége, hogy meg is szentelték, illetve a zászlós pálinkák, melyek szintén rendezvényre készültek. 

Az alig 100-as nagyságrendben gyártott pálinkák mellett a Dóm téri tárlaton Nagy József bemutat egy gazdag válogatást a vasutas gyűjteményéből is, melyek többségének közös tulajdonsága, hogy mindet vasútbarátoktól kapta, egyedi tervezésű címkékkel. Mindezek mellett kiállított butykosokat – köztük több sorszámozott, Hollóházi porcelánból készültet –, laposüvegeket és tulipánpoharakat is. Aki tehát a pálinkát nem csak inni szeretné, de egy kicsit a történetét is megismerné, érdemes ellátogatnia a fesztivál területén lévő minikiállításra is, amely természetesen ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában