Helyi életstílus

2023.03.16. 19:30

Technikás, szép munkával lehet nagyot alkotni

Közel negyven induló közül lett második egy országos online fodrászversenyen Berkecz Lilla, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum Zsoldos Ferenc Technikumának tanulója. A diáklány kilencedikes kora óta versenyez, több országos és nemzetközi versenyen is szép eredményeket ért már el.

Majzik Attila

Többféle technikát kombinál Berkecz Lilla. Fotó: Majzik Attila

– Lillának „szívügye” a fonás, a kontyok, neki ez valahogy belülről jön. Nagy erőssége a szövés, ezt már több versenyen bizonyította, már csak az önbizalmán kell kicsit erősíteni – beszélt tanítványáról Medgyesi Arnoldné elméleti oktató. Hozzátette, egy online versenyen ugyan talán kevésbé izgulnak a résztvevők, de nagyon precízen kell dolgozni, mert a fotókon mindent meg kell mutatni, ráadásul egy kevésbé jól elkészített frizura képen is rosszabbul mutat.

– Egy „élő” versenyen jobban izgulok, de ez könnyebb volt, nem stresszeltem, csak az eredményhirdetésnél – idézte fel Berkecz Lilla. Mint elmondta, több technikát igyekszik használni egy frizuránál, de még számos olyan van, amit még neki is meg kell tanulnia. Az általa nevezett hajköltemény közel két óráig készült, általában rengeteg kísérletezés után születik meg egy frizura.

A diáklány elmondta, ez az utolsó éve a Zsoldosban, utána szeretne egy fodrászatban elhelyezkedni, mert még úgy érzi, néha elbizonytalanodik, szüksége van a támogatásra. Addig is azonban további versenyekre készül, Lilla március 25-én Győrben vesz majd részt egy országos megmérettetésen, majd a májusi magyar fodrászbajnokságon is kipróbálja magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában