Szegedi hírek

2023.04.07. 10:00

Húsvéti családi napot rendeztek az Agórában - Galéria

Koós Kata

Írókával és viasszal készültek a szebbnél szebb hímes tojások. Fotó: Karnok Csaba

Húsvéti, családi alkotóműhellyé változott a Szent-Györgyi Albert Agóra épülete csütörtökön. A földszinten tojásfestési lehetőséggel várták a lányokat és édesanyákat, akik viasszal és írókával díszíthették a locsolóknak szánt hímes tojásokat. Nem messze tőlük az Emma Női Társaság tagjai avatták be az érdeklődőket a horgolás fortélyaiba. Elkészült remekműveik válogatásából kiállítást is rögtönöztek, amelynek alkotásaiból a kezdők ihletet meríthettek. Húsvéti ajtó- és tojásdíszek, tavaszi virág- és pillangómotívumok, horgolt csibék, nyuszik és tojástartó kosárkák is születtek. 

Az emeleten tavaszi szélforgót, 3D-s húsvéti üdvözlőlapot, tavaszi virágcsokrot ábrázoló asztali díszt és nyuszis tojástartót is készíthettek a gyerekek.  

Az épületben már nagy paravánokon meghirdették a nyári táborok egy részét is. Az idei szezonra is gazdag kínálattal készülnek, több mint 70 tábor közül válogathatnak majd a családok a legkülönbözőbb témákban. Lesz többek között divattervező, erdőkerülő, zene-, cukrász-, tudományos, média-, robotika, horgász-, természetismereti, filmes, legó-, valamint többféle kézműves alkotó- és sporttábor is. Az Agóra munkatársai elmondták, már érdemes figyelni az intézmény honlapját, ahol folyamatosan osztják meg az új és új táborlehetőségeket. 

A táborokra április 11-ől lehet befizetni a részvételi díjat az Agóra online felületén. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában