Geszti Péter rengeteg showelemet, játékosságot és humort ígért

2023.05.12. 14:40

Elkezdődött az Ezeregy éjszaka próbafolyamata

Megtartották a Szegedi Szabadtéri Játékok world musicalje, az Ezeregy éjszaka olvasópróbáját. LED-falak, animációk és létező közeli-keleti építmények ihlette, félkupolás, cikkelyekre oszló díszlet várja majd a közönséget.

Koós Kata

Juronics Tamás rendező Bujdosó Nóra díszlet- és jelmeztervező munkája alapján felvázolta a produkció látványvilágát. Fotó: Szegedi Szabadtéri Játékok/Tari Róbert

Elkezdődött Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István új world musicalje, az Ezeregy éjszaka próbafolyamata

 – tájékoztatott a Szegedi Szabadéri Játékok. Egzotikus hangulatú, fővárosi étterem adott otthont az olvasópróbának, így a stáb autentikus perzsa környezetben láthatott munkához.

Az olvasópróba kezdetén Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szabadtéri Játékok főigazgatója elmondta, a fesztivál a Pesti Magyar Színházzal együtt állítja színpadra az előadást. Augusztusban mintegy 24 ezer néző láthatja majd a produkciót, és már több mint 17 ezer belépőjegy elkelt a hat előadásra. 

Fotó: Tari Róbert

Geszti Péter, az előadás dalszövegírója, kreatív producere úgy fogalmazott, a csodákkal teli előadás nézői rengeteg showelemre, játékosságra, humorra számíthatnak, de korántsem csak a gyermekeket célozza a musical. Tasnádi István szövegkönyve kliséktől mentesen, a felnőttek számára is tartalmasan dolgozza fel az ismert történeteket, amelyeket egzotikus, világzenei elemekkel fűszerezett popzenei hangzásvilág keretez Monori András dalaiban.

Fotó: Tari Róbert

Az olvasópróba alkalmával Juronics Tamás felvázolta az előadás koncepcióját. A Kossuth-díjas rendező elmondta, maga is hisz a mesék erejében. Akárcsak az Ezeregy éjszaka Seherezádéja, aki éppen azért kezd történetmesélésbe, hogy a király haragját, bánatát enyhítse vele. A rendező hangsúlyozta, az előadásban szoros kölcsönhatásban áll a kerettörténet valóságos síkja és a mesevilág, az utóbbi is befolyásolja az előbbit. 

Fotó: Tari Róbert

Bujdosó Nóra díszlet- és jelmeztervező munkája alapján felvázolta a látványvilágot is. Számos reális és stilizált táj megjelenik majd a Dóm tér színpadán, amelyeket LED-falak, animációk és létező közeli-keleti építmények ihlette, félkupolás, cikkelyekre oszló díszletek keltenek életre.

A world musical premierjét Trokán Nóra, Bányai Kelemen Barna, Márkus Luca, Tasnádi Bence, Stohl András és Mészáros Máté főszereplésével augusztus 11-én tartják a Dóm téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában