Szegedi hírek

2023.06.27. 07:00

Cicás kávézó nyílt Szegeden – Fotók

Két hete nyitotta meg kapuit Szeged első cicás kávézója, a Cat City Café a Mérey utcában. A vendégek Khaleesi, Sansa, Havas, Jack Bauer és Ramszesz társaságában fogyaszthatják el frisstőjüket a macskaparadicsommá alakított klubhelyiségben.

Koós Kata

Vass Csaba egybegyúrta a kávézóval két szenvedélyét: a vendéglátást és a macskákat. Fotó: Gémes Sándor

Két hét próbaüzem után június 9-étől üzemel teljes gőzzel a Cat City Café, Szeged első macskás kávézója. A tulajdonos, Vass Csaba lapunknak elmondta, mindenekelőtt azért volt szükség a tesztüzemre, hogy kipróbálják a négylábú, bundás munkatársak teherbíró képességét. A kávézó mottója ugyanis, hogy ha a cicák jól érzik magukat, akkor a vendégek is. A napirend immár beállt, reggel 9-től délután kettőig vannak szolgálatban a macskák, majd két óra szieszta következik, délután négytől nyolcig pedig ismét „dolgoznak” gőzerővel. 

Ám mit is takar a munka a pihepuha szőrgombócok esetében? 

Ha a vendégek csak nézni szeretnék a cicákat, azt is lehet. Ha szeretgetni akarják őket, hagyják magukat, de lehet velük játszani is. Az öt cica öt különböző jellem, így változó, hogy egy-egy vendégnek éppen melyikük szívét sikerül megdobogtatnia 

– válaszolta meg a kérdést Vass Csaba. 

A cicás részleget egy üvegfalú klubhelyiségben alakították ki, amely igazi macskaparadicsom lett sok-sok mászókával, kaparóoszloppal, pihenő kosarakkal és rengeteg játékkal. Az öt szőrpamacs szabadon mászkálhat a vendégek között, némelyikük igencsak kíváncsi természet, előszeretettel vizsgálja meg a látogatók táskáit, vagy éppen ugrik az ölükbe. 

A cicák a Trónok harca és a 24 sorozatok szereplői után kapták nevüket. A bengáli Khaleesi két és fél éves. Havas, Sansa, Jack Bauer és Ramszesz pedig még nincsenek egyévesek. 

Khaleesi olyan, mint amikor valaki Ferrarival kezdi a vizsga utáni első vezetését. Havas Jon egy ragdoll, most még fiatalon hófehér, később krémszínű lesz. Úgy szokták hívni, hogy rongycica, annyira hajlik. Nagyon cuki, de nagyon válogatós az embereket illetően. Ha valaki nem tetszik neki, félrevonul. Sansa egy vörös Maine Coon kislány, nagyon bújós és játékos. Jack Bauer szintén Maine Coon, nagyon okos és tudatos, ugyanakkor szintén kedves és játékos fiú, belőle hatalmas macska lesz. Ramszesz, az egyiptomi mau 50 kilométer/órás sebességgel tud futni. Vele indult a legnehezebben a kapcsolatunk. Amikor hozzám került, az első 48 órát a kanapé alatt töltötte ordítva. Aztán hirtelen elkezdett közeledni, és azóta kenyérre lehet kenni. Ő játszik a legjobban a vendégekkel, máskor oldalra dobja magát, és kéri a simogatást

 – mutatta be munkatársait az üzletvezető. 

Vass Csaba elmondta, Sopronban, Budapesten, Debrecenben, Egerben és Pécsen is működik hasonló kávézó, ezek adták az ötletet. 

Szeretem a vendéglátást és a cicákat is. Így ezt a kettőt egy csomagba gyúrtam

 – mondta. 

A cicák rendelkeznek a szükséges oltásokkal, és minden hatósági engedélye megvan az üzletnek. A klubhelyiség egy elkülönített rész, ahová és ahonnan a kávézó személyzete engedi be és ki a látogatókat. A cicák védelme érdekében szigorú szabályzattal bír a kávézó, egyelőre tíz év alatti gyerekek nem látogathatják a macskás részleget, nehogy akár akaratlanul, véletlenül kárt okozzanak a cicákban. A klubhelyiség belépődíj ellenében látogatható, ami azonban lefogyasztható. A nagy érdeklődés miatt érdemes asztalt foglalni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában