Helyi életstílus

2023.07.15. 15:54

Autóversenyzővel is találkoztunk a Szikin - Galéria

A pénteki kamionos felvonulás után szombaton már Sziksósfürdőn folytatódott a a 33. Nemzetközi Kamionos és Motoros Találkozó Szegeden. A kempingben minden volt, ami a jó hangulathoz kellett, kivéve az iszonyatos a kánikulát. Találkoztunk egy igazi autóversenyzővel is, és egy fiatal párral, akik Gyuláról érkeztek a fesztiválra. Az önkormányzat persze bekavart nekik egy kicsit.

Suki Zoltán

Nem volt könnyű megemelni a rugót a nagy melegben. Fotó: Gémes Sándor

Nem kímélte a kánikula a 33. Nemzetközi Kamionos és Motoros Találkozó résztvevőit, akik most hétvégén is a szegedi Sziksósfürdőn találkoztak. Ez a létszámon is látszott egyébként, a tavalyi rendezvényen mintha többen lettek volna. Programokból persze most sem volt hiány. A pénteki felvonulás után szombaton egy zenés ébresztővel indítottak, majd kamionos terepügyességi versenyek, motoros szépség és hangnyomás, rugóemelő verseny, sörivó-, kamionhúzó-, kötélhúzó-, motorblokk-dobó és gumigörgetö-verseny is volt.

A rugóemelő-versenyen találkoztunk egy fiatal párral, akik egészen a Békés vármegyei Gyuláról érkeztek Szegedre. Pálinkás Zoltán elmesélte, hogy neki a foglalkozása is a kamionokhoz köti. Korábban nemzetközi fuvarozó volt, és a szerelem megmaradt. Párja, Brád Mónika unszolásunkra benevezett a rugóemelő-versenyre, és nem is akadt vetélytársa, legalábbis a nők között. Nem sokkal arrébb egy kisfiú ült bele éppen egy versenyautóba. Édesapja, Schönberger Tamás pedig azt mondta, hogy ők egy Pécs melletti kis faluból jöttek, Nagykozárból. Egy barátjuk lakik itt a környéken, az ő invitálására érkeztek, kifejezetten a kamionos fesztivál miatt.

Nem sokkal később pedig megtaláltuk a versenyautók tulajdonosát, akiről kiderült, hogy egy igazi autósportsztár.

Szigetvári Mátyásék egy igazán különleges kamionnal érkeztek, amit ő maga tervezett. A kétemeletes kamionban elfér négy versenyautó, és egy lakrészt is kialakítottak benne, amiben még konyha is van, hűtővel, a mosdóról nem is beszélve. Kiderült, hogy a kecskeméti férfi korábban autóversenyző volt. Azt mondta, hogy 21 éve versenyez. Gyerekként nyolc évesen még gokartozott, utána pedig a Forma autók különféle kategóriáit vezette, ráadásul nem is akárhogy! Tizenegyszeres magyar bajnok és EB harmadik helyezett is volt. 1990-ben 16 EB-futamot nyert, mindegyiket esőben. Ráadásul 1989-ben elvégezte az autóverseny-vezetőképző iskolát, vagyis diplomás autóversenyző lett. Magyarországon rajta kívül csak Kesjár Csabának volt ilyen papírja. Sajnos, azonban több mint húsz éve volt egy balesete, és akkor csinálta meg a mostani csapatát. Azt mondta, hogy nagyon nehéz volt elengedni az autóversenyzést, de a mostani munkáját is nagyon szereti. Egyébként folyamatosan járják Európát, a Szikiről egyenesen Ausztriába indulnak, a következő versenyükre.

De addig még szórakoznak egy kicsit, hiszen a szombat este egy nagy bulival fejezik be a porgramokat. Egyébként a szervezők szerettek volna egy látványos kamionos gyorsulási versenyt tartani, szigorúan ellenőrzött körülmények között vasárnap a Huszár Mátyás rakparton, de a városvezetés ezt nem engedélyezte nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában