Sándorfalva

2023.07.04. 18:10

Élményzenélésből lehet a legtöbbet tanulni - Galéria

A héten zajlik a 17. STAMI Tábor Sándorfalván. A zeneiskola intenzív kurzusán neves szakemberektől tanulhatnak a résztvevők, teljesen kezdők és képzett zenészek egyaránt.

Timár Kriszta

Neves tanároktól tanulnak egy héten keresztül a STAMI táborában a fiatalok. Fotó: Török János

Hatvan zeneszerető fiatal táborozik a héten a Sándorfalva Térsége Alapfokú Művészeti Iskolában. Immár 17. alkalommal szerveztek itt zenetábort, mely nem csak a megyéből, hanem az ország más pontjairól is vonzza a gyerekeket. Nem véletlenül. Kaszás László táborvezető elmondta, neves, a hazai élvonalba tartozó tanárok oktatják a résztvevőket, akik ráadásul hétfőtől péntekig olyan intenzív kurzusokon tudnak részt venni, ami több hónapnyi zeneiskolai képzéssel sem tud egyenértékű lenni.

Amellett, hogy egész nap gyakorolhatnak és magánórákon tökéletesíthetik tudásukat, a táborosainknak arra is lehetőségük van, hogy teljesen új hangszereket is kipróbáljanak. Ez hasznos azoknak is, akik már zenélnek, de kipróbálnának valami mást is, mint amit már megszoktak, és azoknak a kicsiknek is, akik most választanak hangszert. Ők ugyanis egy hét alatt annyit kísérletezhetnek, hogy biztosan megtalálják a hozzájuk leginkább illőt. Az oktatás hatékonyságát pedig jól mutatja, hogy azok is, akik itt nulláról kezdenek el valamit tanulni, a hét végén fel tudnak lépni

 – mesélte a táborvezető.

Persze ehhez kellenek a jó szakemberek. A táborban szinte kezdetek óta itt van például Nagy Ádám gitártanár, a Roy & Ádám formáció tagja, aki az ország egyik legjobbja, és idén visszatért az Új-zélandi Matthew Mitchell jazzgitáros is, aki szakmájában annyira elismert, hogy még felnőttek is éltek a tábor adta lehetőséggel, hogy személyesen tőle tanulhassanak. De a Szegedi Nemzeti Színház művészei közül is többen tanítanak a táborban – például Görbe Norbert operaénekes vagy Gabona Zoltán, aki főállásban a Szegedi Szimfonikus Zenekarban hegedül. 

A szakmai munka tehát komoly, a hangulat azonban még véletlenül sem. A tanárok és a diákok itt közvetlen, oldott hangulatban töltik napjaikat, együtt zenélnek. És hogy mennyit fejlődnek egy hét alatt, azt a pénteki zárókoncerten mutatják majd meg a Kastélykertben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában