Szegedi hírek

2023.07.26. 21:30

Napszínes – Ponty jó ez a papucs

Timár Kriszta

Nemzetközi tornán egy ilyen papucsban megjelenni – na ez az igazi vagányság. Fotó: Török János

Sokat hallani arról, hogy a sportolók milyen babonákban hisznek. Kifordított alsógatya, szerencsemedál vagy éppen kabala - számtalan módon próbálják a sorsot irányítani, hogy egy fontos meccsen vagy versenyen ők legyenek a győztesek. Az ikonikus kosárlabdasztár, Michael Jordan például a meznadrágja alatt mindig azt a sortot viselte, amelyet 1982-es győztes meccsén hordott az észak-karolinai egyetemi csapatban. A teniszcsillag Serena Williams a rutinszerűen ismételt mozgássorokban hitt, az első szerva előtt ötször, míg a második szervánál kétszer ütötte le a labdát. Dzsudzsák Balázs focista pedig először mindig a bal lábára húzza fel a cipőjét, és a pályára is mindig bal lábbal lép.

Látható tehát, hogy legyen szó bármilyen sportról és bármilyen nemzetiségről, a szerencsehozó szertartások hozzátartoznak a fontos megmérettetésekhez. Éppen ezért nem is csodálkoztunk túlzottan, amikor a hétvégi U17-es nemzetközi vízilabdatornán ezt a furcsa lábbelit megpillantottunk. A sok márkás papucs között meglehetősen feltűnő jelenség volt, és bár az nem derült ki, melyik csapat ifjú játékosának volt ilyen humoros ízlése, sőt az sem, mennyire kényelmes, de azt el tudjuk képzelni, hogy vette meg. "Ez ponty jó lesz". Valahogy így.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában