Csillogó fantáziával alkotnak a gyerekek

2023.08.02. 16:20

A jövő ifjú divattervezői táboroznak Vásárhelyen - Fotók

Egy szegedi divattervezővel és egy vásárhelyi ékszerkészítővel táboroznak ezen a héten a gyerekek az Ifjúsági Klubban. Elmélyülten, mégis játékosan telnek napjaik.

Tábori Szilvia

Játék, fantázia és kreativitás: öröm és kihívások a divattervező táborban. Fotó: Tábori Szilvia

Rengei Georgina szegedi divattervező és Halpern Anna hódmezővásárhelyi ékszerkészítő irányításával tartják az idei divattervező tábort Hódmezővásárhelyen, az Ifjúsági Klubban. A 9 és 13 éves lányok többféle ékszert, egyebek mellett anya-lánya medált, textilfülbevalót, virágkoszorút, bőr karkötőt készítenek. Mint azt a tábor vezetői lapunknak elmondták: izgalmas volt hallani, hogy generációjuk már egyáltalán nem igényli régi korok klasszikusabb ruháit. 

Élvezik a mai trendek szabadságát, a bővebb szabásvonalak kényelmét. Fontos, hogy sokféle szemponttal megismerkedjenek a gyerekek. Éppen ezért sokat beszélgetnek a tervezésről, a fenntarthatósági szempontokról, a tömegtermelés árnyoldalairól, a divat előnyeiről és negatív oldaláról. A saját maguknak készített holmik mellett kipróbálták azt is, amikor egymásnak terveznek ruhát, megismerve társuk személyiségjegyeit, igényeit, ízlését. Hiszen egy divattervező elsősorban másoknak készíti el a vágyott ruhákat.  

Georgina és Anna szerint bár a szünetekben zsibong a csapat, a lányok mind igazi művészlelkek; többnyire csöndesen, elmélyülten alkotnak, figyelnek a tábor vezetőire, egymásra. Az első napon már tervezőfüzettel, filcekkel felszerelkezve érkeztek. Érdeklődésük tehát nem a tábor idejére szól, foglalkoztatja őket a divat és annak minden eleme. A Makóról érkező Tóth Lívia rögtön el is meséli milyen minták és színek varázsolják el, most éppen a világos lila a kedvence. Jövőjét már most divattervezőként vagy modellként képzeli el a 9 éves, a ruhákért egészen kicsi kora óta rajongó lány. 

Rengei Georgina és Halpern Anna jól kiegészítik egymást táborvezetőként és tervezőként is: munkájuk meghatározója a tradíció és a játékosság, ezt a szemléletet szeretnék átadni a héten a gyerekeknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában